מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדוע אין תגובה??עדי07/02/2009
בני בן 11 חודשים מאובחן כרגיש לחלב. אני עדיין מניקה אותו מאחר והרופאה המליצה לי לא לשלב לו מוצקים עם תחלף סויה. בני שוקל 7.600 קילו - נולד במשקל 3.500 קילו. לפי הגרף של טיפת חלב הוא ב"תת תזונה" ונמצא באחוזון מינוס חמש!! בנוסף , הוא מאוד בררן באוכל ,ניזון בעיקר מפירות ודייסות ואני לא מצליחה לתת לו מחית של בשר עם ירקות, או בכלל, לגוון לו את התפריט שאלותי אלייך: הם אני יכולה לתת לו ביצה קשה על בסיס יומי? מה אני יכולה לעשות על מנת לעורר אצלו את התיאבון? כמה ארוחות הוא צריך לאכול ביום? אילו?מניפולציות אני יכולה לעשות על מנת שיוכל? אילו סוגי מזון עתירי שומן אני יכולה לתת לו? האם אני יכולה לתת לו ויטמינים בגיל כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
כוכבית דוידיאן10/02/2009ראשית אני ממליצה לך לרכוש מוצר בשם ביוסטראט, זהו מוצר על בסיס שמרים ופירות עשיר בויטמיני בי, עוזר באיזון התיאבון.
במצבים שהתינוק בררן וההורים מאבדים כיוון , אני בדרך כלל ממליצה להתחיל מההתחלה, מדף חדש.
וזה אומר לשנות לו לגמרי את סדר היום ולהתחיל מחדש.
דוגמא לתפריט:
בוקר: חלב +דייסת שיבולת שועל
עשר: מחית פירות בתוספת כפית שקדיה וכף אבוקדו
אחת: ירקות מבושלים בתוספת אורז וקציצות עו
ארבע: מעדן חלב, עדיף יוגורט עם בננה או תפוח מרוסק
ערב: פירה תפוח אדמה =מחית ירקות טריים בבלנדר+שמן זית+כפית טחינה
או מרק ירקות כולל פולי חומוס.
לילה: חלב +דייסת אורז.
ביצה, אם עדין לא התחלת המתיני עוד כחודש אם כבר ניסיתם את בהחלט יכולה להגיש לו ביצה מידי יום.
חשוב מאוד לא להיבהל מכך שהוא לא באחוזון, לא להלחיץ ולא לפטם במוצרים משמינים סתם.
בשלב זה ניתןן גם להוסיף מזון אצבעות ולתת לבנך לנסות לבד לאכול.
אפשר גם ללכת על פסיכולוגיה הפוכה, לשבת לאכול לידו בלי להגיש לו, להגיד כמה טעים בלי לתת לו לטעום, סביר להניח שהוא יבקש לבד.
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)