בת חצי שנה- מגוון שאלות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חצי שנה- מגוון שאלות...
    ליאת
    10/02/2009

שלום רב, הקטנה שלי בת חצי שנה ושבוע. אוכלת מוצקים (מרק...) כבר שלושה שבועות, אוהבת מאוד, מגיבה יפה ונהנית מהאכילה. בימים האחרונים התחלתי להוסיף פרי (טעמה כבר אבוקדו, בננה, תפוח ואגס- תגובה טובה לכולם). - האם ניתן להוסיף פטרוזיליה, שום ובצל לטעם? האם לרסק אותם עם המרק או להוציא לפני הריסוק? - האם ניתן בכל זאת כבר בגיל 6 חודשים לתת עוף? הבנתי שמגיל 7 ח'. מה ההסבר לכך? - אני מנסה לרווח את הארוחות אבל מתקשה בגלל השילוב של הפריות והירקות. בהנחה שהקטנה מעוררת ב-7, אוכלת תמ"ל 120 מ"ל ב7:30, ירקות (סביב 200 מ"ל, ללא בשר) ב11:30, תמ"ל 180 מ"ל בערך ב-13:30, תמ"ל נוסף ב17:00 ולבסוף הנקה לפני השינה, בערך ב-20:00. לעיתים מתערוררת בלילה פעם אחת להנקה, לא תמיד. איך אני משלבת את הפירות בתפריט מבחינת זמנים? הרי אם אוסיף מנת פירות זה יבוא על חשבון תמ"ל והבנתי שהיא צריכה לפחות 4 תמ"ל ביום. - מה מוגדר כמנת פרי? מבחינת מ"ל או ג'. האין בפירות סוכרים שיש צורך להגבילם? - מה לגבי תפוזים, מנדרינות? אפשר להוסיף כמיץ לפירות? - מתי ניתן להוסיף עדשים, אורז? האם מבשלים אותם בנפרד ואז מוסיפים למרק או שמכניסים הכל יחד? מהו היחס של הקטניות מכלל המרק? - כרגע אני נותנת במרק בטטה, גזר, דלעת, תפו"א וקישוא. מה עוד ניתן להוסיף מבחינת ירקות? האם דלורית באה על חשבון ירק אחר? תודה מראש וסליחה על ההצפה.... אני אמא חדשה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת חצי שנה- מגוון שאלות...

הוספת תגובה

• כוכובית היקרה, אשמח לתגובה

ליאת
    11/02/2009

דילגת על שאלותיי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר סולם- מדוע דילגת על שאלתי?

ליאת
    11/02/2009

אודה מאוד על תשובותייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרת

כוכבית דוידיאן
    18/02/2009

היי, לאמאלה הטריה, ראשית מתנצלת על האיחור בתשובה, פשוט השאלות מתחבאות בדפים אחוריים ולא תמיד שמים לב.
    לשאלתך: לא צריך למהר, התחלת עם המרק, מצויין, את יכולה לבשל עם עשבי תבלין ולהוציא בגמר הבישול.
    לגבי עוף, המתיני מעט, וזאת כדי לא להעמיס במכה על מערכת העיקול.
    את המרק בתקופה הראשונה מרסקים ומלמדים לאכול עם כפית.
    לגבי סוג הירקות אז למעשה כל הירקות שציינת כולל הדלורית. בהמשך לכשתתרגל תוכלי להוסיף ככל העולה על רוחך.
    לגבי הקטניות היחס הוא בערך כף למנה.
    לגבי הפירות: עדיף כרגע מיץ תפוחים על תפוזים מכיוןן והתפוז הוא חומציי מדי, המתיני איתו עוד מעט.
    מקווה שעניתי לך על השאלות, או לפחות על רובם :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו