מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי של ברזלעדי25/02/2009
ביתי בת 5 חודשים וחצי, ניזונה מסימילאק אדוונס. בגיל 4 וחצי חודשים היא שקלה 7 ק"ג. היא נמצאת באחוזון 75 הן מבחינת גובה (אורך) והן מבחינת משקל, על אף שאינה אוכלת הרבה יחסית למשקלה. אוכלת סה"כ 600 מ"ל ליממה. בגיל 4 חודשים הפסיקה פתאום לקום במהלך הלילה וישנה לילות רצופים במשך חודש. עד גיל 4 חודשים פלוס עוד סבלה מקוליק ולכן דחיתי את מתן הברזל. לפני כשבועיים, בגיל 5 חודשים, התחלתי לתת לה ברזל (טיפטיפות פריפל 3) ולאחר מס' ימים ממתן הברזל בפעם הראשונה היא קמה לילה אחר לילה ומתקשה להירדם. האם ידוע לכן על קשר בין מתן הברזל ליקיצות בלילה? יש לציין, כי כשהיא קמה בלילה לא ניכר שהיא רעבה. מס' פעמים כשהתעוררה שמעתי גזים, אך אינם מלווים בהתפתלויות או בבכי כמו הקוליק. האם תוכלו להמליץ לי על ברזל אחר ללא תופעות לוואי או בעל תופעות לוואי מינימליות? בנוסף, מאז שהיא מקבלת ברזל תאבונה גבר (וזה כמובן מבורך), האם זאת תופעה ידועה או האם ניתן להסיק מכך שלפני כן היה לה מחסור בברזל ולכן לא היה לה תאבון רב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, אני לא חושבת שרמת התיאבון שלה קשורה בברזל, לא ידוע לי על מצב כזה.
אולי פשוט היא גודלת והדרישות של הגוף עולות.
מעבר לכך אני ממליצה לתת את הברזל עד שעת הצהרים ולא בערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)