מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פליטות מרובותרויטל18/03/2009
שלום, בתי בת החודש וחצי אוכלת תמ"ל בכמות של 90 כל שלוש שעות. עולה יפה במשקל אך מדאיג אותי כי היא פולטת בתדירות רבה - מהאף והפה יחד. לעתים מיד לאחר הארוחה ולעתים גם שעה / שעתיים אחריה. לעתים נראה כי כמעט ונחנקת מכך..מפחיד אותי נורא. מה לעשות? אציין כי בהוראת רופא ניסינו מס' סוגיי מזון וכיום היא מקבלת אינפמיל ונראה כי עוד יותר התרבו הפליטות מבעבר.. אודה נורא על עזרתכם רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות
אולגה23/03/2009היי רויטל, המקרה שלכם מוכר לי, גם בני פלט והקיא הרבה מלידה. זה באמת נורא מפחיד. אנחנו גם נסינו סוגי אוכל, כולל תמ"ל סויה (אולי רגישות לחלב), אינפמיל, הסמכה עם קורנפלור. ושום דבר לא עזר. ההפך היה לו קשה יותר לפלוט וזה היה עולה ונקתע בגרון. הפיתרון שלנו היה להמשיך עם התמ"ל הרגיל, דווקא כן לעשות הפסקות של שלוש שעות בין הארוחות (למרות ההמלצה לעשות הפסקות קטנות יותר וכמויות קטנות), כי פשוט הוא היה אוכל יותר מדי. לשים את המזרון של המיטה בשיפוע (פשוט להוריד שלב אחד בבזיס המזרון), לשים אותו אחרי האוכל בטרמפולינה. שמתי את האוניברסיטה שלו גם בשיפוע (קרטון עבא ומתחתיו כרית ועל זה האוניברסיטה), להחזיק אותו בידיים לפחות חצי שעה אחרי האוכל (למרות החשש שהוא יתרגל לידיים). היום הוא בן חמישה וחצי חודשים ועדיים פולט, פחות כמובן. כמו כן הייתי ממלציה לך ללכת לגסטרו ילדים ולא למשוך את זה אצל רופא ילדים. הגסטרו המליץ גם להתחיל מוצקים מוקדם יותר, ואכן זה מאוד עוזר. אני מאוד מזדהה איתך אבל זה ישתפר לאט לאט. הכי חשוב שלא תתייאשי ותנסי לשדר לו רוגע. אני זוכרת שכשאני הייתי יותר לחוצה הוא פלט יותר. אם את רואה שהפליטות מאוד מאוד מפריעות וכואבות, אז אולי תשקלו גם תרופה נגד צרבת שמותרת לתינוקות. אנחנו חשבנו על זה הרבה ובסוף ראינו שהפליטות לא מפריעות לו מאוד אז לא הלכנו על התרופה. בהצלחה והרבה בריאות אולגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה (-:
רויטל23/03/2009למרות שרופאת הילדים חשבה שוב לשנות לה האוכל והפעם לאוכל נטול חלב וסויה חזרתי לתמ"ל רגיל- למטרנה חלבית- ומקווה כי זה יעשה לה טוב. נמאס לי להחליף לה אוכל בכל שבועיים.. אני באמת אנסה לעשות כל שאמרת לי ומקווה נורא שמצבה ישתפר ואפילו בקצת. תודה רבה רבה אולגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לחלב
אולגה23/03/2009היי שוב, ניסינו גם תמ"ל סויה. בני אכל במשך חודש סויה ולא היה שום שיפור בפליטות. חקרתי קצת את נושא הרגישות ללקטוז ולחלבון חלב. ויש לזה תסמינים מאוד ברורים. ירידה במשקל, פריחה, נזלת מתמשכת, שילשול, תינוק עצבני ולא רגוע. (וכתבת שהיא עולה במשקל). אם המתוקונת שלך רגועה עם החלב אז חבל לוותר עליו. עוד חודש וחצי תוכלי להוסיף לה קורנפלור ואולי זה יעזור לה. המלצה שלי לגבי "בעיית" הליכלוך של הפליטות, היא לקנות מלא גופיות לבנות הפשוטות ביותר לילדים (אפילו אם זה גדול עליה) ולהלביש על הבגדים. אני הייתי מחליפה ארבע חמש גופיות ביום, וככה לא צריך להציק לה עם החלפת הבגדים. דבר נוסף שהייתי עושה, זה לתת לבני שתי כפיות מים אחרי הפליטה לשטוף את הפה. כי בתחושה שלי זו לא הרגשה כל כך נעימה אחרי שהאוכל עולה. מה גם שככה היא תכיר את הכפית ויהיה לך קל יותר בשלב במוצקים.( כפית קטנטנה מפלסטיק) אולגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרויטל
כוכבית דוידיאן24/03/2009היי, כפי הנראה ביטך סובלת מריפלוקס.
אנפימיל הוא סוג מזון המיועד למצבים כאלה, אם המצב לא מסתדר אני ממליצה כמה דרכים:1) לנסות להחליף לה את הפטמה של הקבוק לפטמה קטנה יותר.
2)להגיש לה כמות קטנה אף יותר כ 60 מ"ל כל שעתים בתור התחלה 3)אם כל זה לא עוזר אולי כדי לבדוק רגישות לחלב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)