מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה - הרגלי אכילה ושתיית חלברויטל01/05/2009
שלום לכן,
רציתי את עצתכן בשלושה נושאים:
1. בני בן שנה ושבועיים ורציתי להתחיל לתת לו חלב. שאלתי היא כמה לתת , האם רק מעט או שניתן לתת כוס חלב כתחליף לכוס המים שהוא שותה. .כמו כן רציתי לשאול אם טוב יותר לחמם או להרתיח את החלב מאשר לתת קר.
2. בזמן האחרון בני פיתח תאבון בריא. הוא אוכל אורחות מלאות ואם רואה מישהו אוכל משהו הוא רוצה גם ולא מפסיק לבקש עוד ועוד עד שנגמר ,למרות שרק דקה לפני כן סיים את ארוחתו. מצד אחד אין לי בעיה לתת לו מזון אולם מצד שני חשוב לי שיסגל הרגלי ארוחה נכונים, משמע יאכל בזמני ארוחות מסודרים. מה נכון לעשות?
3. כמה ארוחות ביום הוא אמור לאכול בשלה זה? הייתי שמחה לקבל קצת פיקוט לגבי כמויות מומלצות והיחס בין כמויות האוכל בכל ארוחה.
תודה מראש על תשובתכן
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרויטל
כוכבית דוידיאן03/05/2009היי, נתחיל מהחלב, אני עדין לא ממליצה להגיש לו חלב ניגר, יוגורט זה מצויין ומספיק, מעבר לכך אני מניחה ומקווה שהוא מקבל עדין תחליפי חלב.
לגבי הארוחות, אם את רואה שהוא מתגרה ממי שאוכל, שאלתי היא , מדוע לא תאכלו כל המשפחה ביחד? כך הוא בהחלט יסגל לעצמו הרגלי אכילה נכונים וגם תרוויחו ארוחה משפחתית נחמדה.
לגבי זמני ארוחות, התפריט המומלץ לגילו:
בוקר: לפני היציאה לגן : תחליף חלב (אפשר עם דייסה)
בגן: ארוחת בוקר רגילה (ביצה, גבינה, ירקות , לחם)
עשר: פירות
צהרים: לפי התפריט בגן/ בבית
ארוחת ארבע: יוגורט+ פרי/ גמדים
אפשר גם חטיף בריא כל שהוא כמו מעט ציריוס או בסקויטים לתינוקות
ארוחת ערב: מרק ירקות עם תפוח אדמה ודגנים/ פירה תפוא ובטטה..
לפני השינה: תחליף חלב.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)