מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הוספת דייסהאורית01/05/2009
שלום,
בני בן 7.5 חודשים, אוכל 3 ארוחות מוצקים ביום, שותה תמ"ל 3 פעמים ביום (בהתעוררות, בין הארוחת צהריים לבין הפרי של אחה"צ, ולפני השינה). ישן לילה שלם ללא אוכל. אני לא מוסיפה לו דייסה לתמ"ל.
מס' שאלות:
1. ראיתי בפורום שאתן ממליצות על הוספת דייסה לתמ"ל פעם ביום. האם מומלץ להוסיף דייסת קינואה או אורז גם אם התינוק ישן לילה שלם ? או שזה מיותר במקרה כזה?
2. אני מכינה לו מדי פעם דייסת פולנטה, מקמח תירס, בתוספת תמרים ורסק פירות. האם יש בקמח תירס, או בדייסת סולת, ערכים תזונתיים? האם עדיף לעשות את הדייסה מסדרת הדייסות של מטרנה?
3. אני גם מרסקת לו מדי פעם עוגיות "אצבעות" של מטרנה, ומועכת אותן עם מיץ תפוזים סחוט. האם העוגיות האלו מומלצות? האם אין בהן יותר מדי סוכר?
4. בני נותן צואה קצת קשה פעם ביומיים. האם זה נחשב עצירות? אם כן - מה ניתן לעשות בקשר לזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אורית05/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
ד''ר חוה סולם05/05/2009שלום רב!
בואי נתחיל מהקשה אל הקל. פעילות מעיים תקינה הינה לפחות פ]עם ביום, לכן לפי תאורך זה
נחשב לעצירות, אני ממליצה בנוסף למיץ לתת 4[1 כוס רסק עגבניות שרי, רצוי להקפיד על גוון
אדום. כמובן כדאי להתחיל מכפית ובהדרגה לעלות את הכמות.
חשוב! להקפיד בקייץ במיוחד על תוספת מים בין הארוחות.
בנוסף לדייסות שאת נותנת לתינוקך אני ממליצה על דייסת קינואה שהינה טובה במיוחד לערב.
לגבי הביסקוויטים, התכן שהם גם גורמים לעצירות. בנוסף אני ממליצה על תה קמומיל או שומר,
בין הארוחות. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)