מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לתינוקת בת 10 חודשיםמיכל15/05/2009
שלום רב,
בתי בת 10 חודשים, שוקלת כ 8.5 קילו. רציתי להתייעץ לגבי התזונה וכמות תמ"ל ביום.
תזונה:
07:00 240 תמ"ל
11:00 פירות (בדר"כ אגס+ תפוח + תמר)
14:00 מרק (הודו + גזר, בטטה, תפ"א, קישוא) טחון או פסטה בולונז (בעיקר)
17:00 יוגורט טבעי 3% + טחינה או שקדיה כקצת הפורום
או ביצה+אבוקדו + עגבניה
או פשטידת ירקות וגבינות
או כריך עם קוטג'
או 180 תמ"ל
20:00 240 תמ"ל
שאלותי:
1. התפריט אינו מגוון דיו ונראה לי כי נמאס לה מהמרק היומי. היא אוכלת פחות לאחרונה. איך
אפשר לגוון את ארוחת 14:00?
2. ראיתי עכשיו בפורום שיוגורט לא מומלץ לפני גיל שנה. היא אוכלת אותו בתאווה גדולה.
האם להפסיק?
3. הארוחה ב 17:00 נראית לי לא מספיקה ולא מגוונת ולפעמים אני משלימה בתמ"ל ואז היא
ממעטת בתמ"ל של 20:00.
3. כמה מים ביום נחשב כמות סבירה? היא שותה משהו בין 100 ל 150 ביום.
4. קניתי לפי המלצת הפורום דייסת קינואה. האם לתת אותה בבקבוק של 20:00 או בכפית?
תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, נתחיל מהיוגורט, זה בסדר גמור, אני פשוט לא המלצתי על חלב ניגר לפני גיל שנה וכמובן כמה שפחות מעדנים ממותקים.
לגבי ארוחת הצהרים במקום מרק חשבי על תחליף דומה אך שונה כמו פירה בטטה עם קציצות או אורז מלא עם ירקות מאודים בתוספת קציצות עוף או לחלופין את יכולה להכין לה מגדרה עם עדשים ירוקים(אני ממליצה להשרות אותם לפחות לילה כדי שינבטו).
לגבי כמות המים המומלצת ליום היא בערך כ 500 מ"ל בסך הכל.
ולגבי דייסת הקינואה את יכולה לשלב לה גם עם התמ"ל , מרק הירקות או הפירות.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)