תזונה לבני בן ה- 7 חודשים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לבני בן ה- 7 חודשים וחצי
    ליטל
    06/06/2009

שלום,
    בני כבן 7.5 חודשים. רציתי לדעת אם התזונה שלו היא טובה ונכונה לגיל זה:
    שעה 6-6:30 מתעורר.
    שעה 7:00 בבוקר - 180 תמ"ל.
    שעה 10:00-10:30 מנת פירות (תפוח עץ, בננה, אבוקדו וקצת תפוזים - בערך צלחת קטנה של ילדים).
    שעה 13:30- 14:00 מנת ירקות (מרק טחון עם כל סוגי הירקות כמעט + הודו/ עוף. בערך 240 מ"ל).
    לפעמים בסוף הארוחה - בסקוויט של מטרנה.
    שעה 18:00 (ממש לפני שהוא הולך לישון) 180 תמ"ל + 2 כפות דייסה של מטרנה (וניל/ 8 דגנים וכיוב')
    22:30 (האכלה מתוך שינה) 180 תמ"ל.
    השאלות שלי
    א. האם הארוחות מאוזנות? האם מנת הפרי לא גדולה מידי (שכן, מנת פירות של גרבר, שלב 2, הרבה יותר קטנה, לדעתי).
    ב. האם מרווחי הזמן בין הארוחות הגיוניים?
    ג.האם אני עדיין צריכה להמשיך ולהאכיל אותו מתוך שינה? ואם כן - עד מתי? אני חוששת שאם אפסיק הוא יקום רעב באמצע הלילה (נראה לי שלא די ב- 4 ארוחות ביום).
    ד. כבר פעמיים שכשהאכלתי אותו בשעה 18:00, לפני השינה, אחרי שסיים את התמ"ל + 2 כפות הדייסה הוא הקיא את כל האוכל (כולל המרק של הצהריים). נראה לך שיש סיבה מיוחדת לזה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לליטל

כוכבית דוידיאן
    07/06/2009

הי, בגילו של בנך אין כל צורך להאכילו בלילה.
    אני ממליצה לך לצמצם את הפער בין ארוחת הפירות לארוחת הצהרים לפחות בשעה.
    פירות ב עשר ירקות באחת.
    תגישי לו בקבוק בחמש, בקבוק פחות עמוס ללא דייסה ואז בשעה תשע, בקבוק אחרון עם דייסה.
    בלילות הראשונים הוא עלול להתעורר, הגישי לו מעט מים, ההי חזקה אחרי 2-3 לילות הכל יסתדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת באותו עניין

ליטל
    07/06/2009

כתבת לי לתת לו בקבוק ב- 17:00 ואח"כ, עם דייסה, בשעה 21:00.
    הבעיה היא שבשעה 18:00 - 18:30 הוא כבר ישן, אז את הבקבוק של שעה 21:00 בכל מקרה אני אתן לו מתוך שינה. זה בסדר??

אני רוצה לציין שאתמול בלילה, בבקבוק של 22:30, נתתי לו רק 120 תמ"ל (בלי דיסה), והוא ישן כל הלילה (התעורר בשעה 6:30 ואכל ב- 7:20 180 תמ"ל).

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי ששאלתי השניה נשתכחה..

דנה
    09/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליטל

כוכבית דוידיאן
    09/06/2009

הי, מצויין אם זה הסתדר לכם כך אז זה גם בסדר גמור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו