פליטות מזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פליטות מזון
    אמא בוגרת
    25/06/2009

בתי נויה בת עוד מעט 3 שבועות, אוכלת סימילאק, בערך 95 בכל ארוחה, כל 4 שעות, ובערב לפני השינה אנחנו נותנים לה 105-110. מאתמול פתאום התחילה קצת לפלוט אוכל. כמות קטנה, אבל אני נלחצת, במיוחד כשזה קרה מתוך שינה.

היא ילדה שקטה בד"כ, אם משהו לא ממש מציק לה היא לא בוכה. בימים האחרונים כנראה סובלת מגזים, מדי פעם מתכווצת כולה ובוכה ממש. לרוב נרגעת כשאני נותנת לה מים. מים אני נותנת בין הארוחות, איזה 10-15 בכל פעם, ואח"כ מיד שמה אותה לגרעפס.

בנוסף, נויה התחילה לעשות קקי רק פעם ביומיים-שלושה כנראה. זה כנראה גם מציק לה, היא מתאמצת ועושה קולות של קקי, אבל יוצא לה רק "פוקים". היום עשתה ממש כמות קטנה של קקי, זה כנראה לא נחשב שעשתה בכלל. קצת מדאיג...

השאלות שלי הן:
    - האם להחילף את הסימילאק במזון אחר? שמעתי שסימילאק הוא תערובת כבדה ושמנה יחסית. יש טעם להחליף אולי למטרנה?
    - נויה אוכלת סימילאק טופ. האם סימילאק אדבאנס היא תערובת יותר טובה? האם יש טעם לשדרג?
    - האם זה בסדר לתת לה מים בכלל?
    - מה כמות הקרעפסים התקינה אחרי האוכל? לפעמים אני שמה אותה לגרפס ולא יוצא לה הרבה זמן. מה לעשות במקרים כאלה?
    בכלל, האם כל המצב הזה שתיארתי הוא תקין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פליטות מזון

הוספת תגובה

• הי אמא של נויה

עדי גודל סולומון
    29/06/2009

עניתי לך היום על שאלתך הקודמת וכעת אוסיף עוד פרטים :-)
    לפני השינה נסו לתת לה פחות תמ"ל אם היא פולטת. הישארו עם הכמות כמו במהלך היום.
    מים - אין לתת מים לתינוקות עד גיל חצי שנה
    יציאות - גם פעם ביומיים שלושה נחשב תקין. המתינו, זה בדרך כלל מסתדר מעצמו.
    סימילאק אדבאנס מכיל יותר רכיבים תזונתיים בהשוואה לסימילאק טופ, והוא אכן מומלץ יותר.
    מטרנה וסימילאק אדבאנס דומים בהרכב שלהם, אינני רואה סיבה להעדיף אחד על פני השני.
    אין כמות "תקינה" של גרעפסים אחרי האוכל, המדד הוא בדרך כלל ההקלה של התינוק אחרי..המלצה פופולרית מניסיון של אמהות - ניתן לשפשף בעדינות את הצד השמאלי של התינוקת באיזור המותן-גב, מעלה מטה,בעודה עליך בתנוחה אנכית. הדבר יעודד אותה לגהק. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו