מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט לבת שנה וארבעה חודשיםדונה27/06/2009
שלום, הילדה שלי בת שנה וארבעה חודשים וכבר זמן רב נראה לי שהיא אוכלת יותר תמ"ל מאשר אוכל רגיל. הייתי רוצה לקבל ייעוץ מכם:
בבוקר כשהיא מתעוררת לפני שמגיעה לגן היא אוכלת 180 מ"ל מטרנה. בגן היא אוכלת מנת פירות ב-10 בערך, בצהרים מרק בסביבות 12 וחצי. לא תמיד היא רוצה לסיים את המנה ואז הם משלימים לה עם מטרנה. (גם בבית אני לא תמיד מצליחה לתת לה כמות מספקת של ארוחת צהרים: היא מאוד אוהבת לשחק עם האוכל, למרוח אותו על כולה ולזרוק על הרצפה...)
אחרי שינת צהרים היא אוכלת מעדן בגן. כשהיא מגיעה הביתה היא די רעבה ואנחנו מנסים להחליף לה את המטרנה במשהו אחר: אני נותנת לה כריך עם גבינה, אבל עוד לא קרה שהיא סיימה אותו.... לפעמים היא אוכלת איתנו מלון או אבטיח או איזשהוא פרי אחר.
בערב אנחנו מושיבים אותה איתנו לארוחת ערב: גם כאן אני מרגישה שהיא משחקת עם האוכל ולא הרבה מגיע אליה לבטן.
לפני השינה 180 מ"ל מטרנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דונה
עדי גודל סולומון29/06/2009מה שאת מתארת זו התנהגות נפוצה אצל הרבה תינוקות. תינוקות אוהבים לחקור את המזון, ולא רק באמצעות הפה..הם ממששים אותו, בודקים מה קורה כשהוא מגיע לרצפה....חשוב לא להתנגד לכך נמרצות ולאפשר את זה, כי אחרת התינוק מבין שיש לו כלי רב עוצמה והוא משתמש בזה :-). בכל מקרה, אם התינוקת שלך מתפתחת יפה ומשקלה בגדר הסביר אין מקום לדאגה. אולם, כשאת משלימה לה ארוחות עם תמ"ל היא מבינה שהיא יכולה להרשות לעצמה לא לאכול הרבה ולשחק. הרגילי אותה בהדרגה לאכול בעיקר אוכל ופחות תמ"ל. בסה"כ זה נשמע שהיא כן משתפת פעולה, גם אם היא לא אוכלת את כל המנה.סמכי עליה שהיא מווסתת לעצמה את כמויות המזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)