מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט לבן 7 חודשיםמיכל04/07/2009
שלום רב ,
לבני השבוע ימלאו 7 חודשים משקלו 8 קילוגרם וגובהו 66 ס"מ( עדכני ללפני 3 שבועות) . הוא יונק לפי דרישה ו אוכל קצת פירות בבוקר ( כ4 כפות) ולאחרונה גם כמה כפיות של ירקות עם אורז . בעיקר מעוניין להחזיק את האוכל למצוץ למשל אבטיח או מלפפון. מלבד זה הוא בעיקר יונק גם ביום וגם בלילה . אני ממש אשמח לעזרה בסדר יום ולעצות לגבי תפריט שמתאים ונכו לגיל הן מבחינת כמויוית וה מבחינת הרכב. עד היום ניסה גזר בטטה דלעת בצל קישוא אורז תפוח בננה אבטיח מלון משמש אבוקדו תפוח אדמה גרם ללרגיה אז הורדתי מהתפריט.
תודה מראש על העזרה , מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובתכן
מיכל05/07/2009אשמח לתשובתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל בין 7 חודשים
שרית עטיה-שמואלי05/07/2009שלום מיכל
סביב גיל חצי שנה רוב התינוקות בשלים להוספת מזונות משלים.
ואנו מעוניינים לבסס את האכילה של המזונות המשלימים כהכנה לשנת החיים השניה
ההנחיות החדשים של משרד הבריאות הישראלי (מאי 09) ממליצות לחשוף את התינוק למגוון גדול מזונות בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, טחינה, קטניות, דייסות לתינוקות מועשרות בברזל, ירקות, פירות. כן זו לא טעות.כבר מגיל שישה חודשים. (טעימות אפילו לפני כן)
כמו כן למניעת אנמיה מומלץ לתת לפחות ארוחה אחת המכילה מזון עשיר או מועשר בברזל.
ולכן בשלב ראשון אני מציעה להוסיף בשר לירקות ואורז שהוא אוכל (עדיף בשר בקר או הודו על פני עוף) .אם את צריכה מתכון למרק ראשון אשלח בשמחה.
תנסי במשך שבועיים ונתקדם משם
בהצלחה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי אוכל מוצק לגיל 7 חודשים
עידית05/07/2009שלום שרית,
כפי שציינת בתשובתך למיכל גם אני פועלת בדיוק כך. ביתי עוד שבוע תהיה בת 7 חודשים היא שוקלת 8 ק"ג ומאה גרם וגובהה 66ס"מ , נאמר לי כי במשקל היא נמצאת באחוזון 75 .עד גיל חצי שנה היא אכלה 5 ארוחות של 180 מ"ל תחליף חלב( ב- 3 חודשים הראשונים הייתה יונקת אך זה לא הספיק) כעת התחילה לאכול מוצקים מנה אחת של פרי משולב (תפוח ,אגס/תפוח בננה) ומנה אחת
של מרק ( קישוא, גזר, ,תפו"א ,בטטה, הודו) בהתחלה כמובן התחילה בטעימות והיום היא אכלה
כל ארוחה כזו 180 גרם השאלה שלי היא :
1. כמה מים אמורים לשתות? כמה שרוצים? או להגביל?
2. היא פותחת את הבוקר בחלב ואח"כ בשתי ארוחות של מוצקים אז הארוחה שבאה אחרי מגיעה
מוקדם כי לדעתי זה יותר מצמא ולא מרעב מה לעשות כדי למנוע האכלת יתר?
3. האם ארוחות אלו אמורות להחליף בהתאמה שתי ארוחות של חלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לעידית
שרית עטיה-שמואלי06/07/2009הי עידית
אנסה לענות לכל שאלותיך:
1. בעיקרון לא אמורים להגביל את שתיית המים. אלא אם התינוק שותה המון או שזה על חשבון אכילה. את יכולה לחשב במשך כמה ימים את כמות המים שהיא שותה (כולל מים לכנת הפורמולה ) ולהתיעץ עם רופא הילדים
2. יתכן שזה נובע בצמא . הציעי לה מים ובדקי. אפשרות נוספת היא לנסות להעשיר מעט את הארוחה .להוסיף לאחורת הירקות פחמימה כלשהיא כמו אורז ולבדוק אם היא שבעה אם זה דוחה את זמן הארוחה הבאה.
3.כן.
תהנו
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכון למרק
מיכל06/07/2009שלום שרית
תודה רבה על תשובתך
אשמח אם תשלחי לי מתכון למרק תודה רבה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכון למרק
שרית עטיה-שמואלי06/07/2009
מתכון למרק הראשון
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
בה טנו מוסיפים את הבשר
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיחים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
בהצלחה
נשמח אם תעדכני אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)