כמה צריך לאכול תינוק בן 6 חודשים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה צריך לאכול תינוק בן 6 חודשים?
    אורלי
    08/07/2009

שלום,
    בני, בן חצי שנה שוקל קרוב ל - 11 ק"ג (אורך - 68 ס"מ). הוא אוכל 4-5 ארוחות ביום,
    בדר"כ באופן הבא:
    בין 7:00-8:00 בבוקר - 180 מ"ל מטרנה,
    10:00-11:00 - 60 גר' פירות + 120 מ"ל תמ"ל
    15:00 - 180 מ"ל - ירקות
    18:00 - 120 מ"ל מטרנה
    20:00 - 120 תמ"ל מטרנה

הוא ישן לילה שלם, אבל לא נרדם בלי בקבוק ולכן אני מנסה ליצור פער בין שתי הארוחות האחרונות.
    עדיין לא התחלתי לתת לו בשר.

מה אני עושה לא נכון? למה הוא שוקל כ"כ הרבה? כמה ארוחות ביום הוא צריך לאכול?

אשמח לתשובה
    אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דילגתם עליי

אורלי
    09/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אורלי

עדי גודל סולומון
    09/07/2009

ראשית, אל תדאגי ואל תלחצי. התפריט שלו כיום ממש סביר ואין משהו שאת עושה לא נכון. בקרוב יהיה יותר פעיל, יתחיל לזחול וסביר להניח שמשקלו יתאזן. מה בדיוק מכילה ארוחת הצהריים שלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לארוחת צהריים

אורלי
    09/07/2009

היי, בהמשך לתשובתך -
    הוא אוכל ירקות מרוסקים - קישואים, גזר, בטטה, דלעת, דלורית - האם
    אני יכולה כבר להתחיל להוסיף לירקות בשר?
    הירקות הם כארוחה מלאה, אני לו נותנת לו אח"כ תוספת תמ"ל - האם זה נכון בגיל שלו (בדיוק חצי שנה).
    איך אני יכולה להעשיר את המרק מבחינת הירקות? מה עוד אני יכולה לתת?
    מבחינת הפירות בבוקר האם הכמות מספיקה? (60 גר'?)

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה

אורלי
    11/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורלי הי

עדי גודל סולומון
    18/07/2009

ראשית סליחה על העיכוב בתשובה! דילגתי עליך בטעות
    את בהחלט יכולה להוסיף בהדרגה בשר, רצוי הודו או בשר בקר (עשירים יותר מבחינה תזונתית). נסי לראות האם הוא מסתפק במרק מבחינת השובע, כי בהדרגה ארוחה זו אמורה להחליף את התמ"ל ולא להיות בנוסף. את יכולה להוסיף סלרי (לטחון היטב כי הוא סיבי) ועשבי תיבול. אפשרות נוספת היא להכניס למרק בשביל הטעם ואחכ להוציא. אפשר גם לשלב בהדרגה בצל, ברוקולי, כרובית - אך בהתחלה בכמויות קטנות כי הם עלולים לגרום לגזים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מיכל אלומות-יהושע
    12/07/2009

הי אורלי,

אכן בנך נמצא מעל העקומות משקל לגיל בעוד בגובה הוא נמצא על אחוזון 50.
    האם הבקבוק לפני השינה הוא ב-20:00 או שיש עוד בקבוק שהוא מקבל? במידה ואת נותנת לו עוד בקבוק נסי להוריד אותו. למשוך יותר את המרווח בין 18:00 לבקבוק שלפני השינה.
    איך את מכינה את המטרנה? האם את מוסיפה דייסה ? האם מדובר במטרנה רגילה?
    בכל מקרה, אני ממליצה לך לפנות לבירור גם אצל רופא הילדים, בכדי לשלול בעיות .
    מניסיון, עם תחילת החשיפה למזונות משלימים וכן מידת הפעילות תלך ותעלה (יתחיל יותר לזחול,לזוז) הוא יתייצב מחדש על העקומות.
    את יכולה להוסיף כבר עוף למרק. מבחינת הכמויות,נראה כי מקבל מספיק מכיוון שעולה במשקל ומתפתח ולכן אין לך מה לדאוג .

מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו