מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לבן 7 חודשיםשמרית16/08/2009
שלום
בני בן 7 חודשים ומזה חודש וחצי אוכל ארוחת מוצקים אחת ביום, ירקות - בטטה, גזר, תפו"א, קישוא ודלעת בקומבינציות שונות. לפני יומיים העברתי את ארוחת הירקות לצהריים והתחלתי לתת לו פירות בבוקר, תפוח ואגס.
שאלתי היא כזו, אילו פירות וירקות אפשר לגוון איתם בגיל זה
האם אפשר לתת לו טחינה או שקדייה
האם אפשר להוסיף דייסה שיבולת שועל, קינואה או אורז שאני אכין עם מים בלבד או שקדייה אם אפשר, ואם כן מתי במהלך היום הכי מומלץ?
במקרה של 2 ארוחות מוצקים ביום, פירות וירקות כמה מנות של תמ"ל מומלץ? היום זה עומד על 4 של 180 מ"ל והנקה קצרה בבוקר. האם זה מספיק או להעלות לו כבר ל240 כל תמ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מיכל אלומות-יהושע18/08/2009הי שמרית,
הפירות שבד"כ מתחילים איתם הם - בננה,אגס,תפו"ע. בהמשך ניתן להוסיף את יתר הפירות (עם פירות טרופיים חכי קצת),כמובן שכל פרי חדש בהדרגה, 2-3 ימים בין פרי לפרי.
מבחינת ירקות- אין בעיה לתת את כל סוגי הירקות, מתחילים בד"כ בקישוא,גזר,דלעת,תפו"א אך את יכולה גם לתת לו רוטב עגבניות וכל ירק אחר .
כאשר יעבור לאוכל אצבעות בהמשך חשוב לזכור כי יש לחתוך את הפירות/ירקות הבעיתיים לרצועות ע"מ למנוע חנק.
טחינה ושקדיה ניתן להוסיף. בד"כ מוסיפים כאשר יש בעיה במשקל (חוסר עלייה או משקל נמוך לגיל).
את יכולה להוסיף שיבולת שועל למרק או להכין דייסה.
את יכולה לקבל רעיונות מהספר "טעמים ראשונים" וכן להיכנס לאתר של משרד הבריאות להנחיות החדשות של משרד הבריאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)

(1).jpg)