תזונה של תינוקת בת 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה של תינוקת בת 10 חודשים
    כרמית
    03/09/2009

שלום,
    רציתי לבדוק שהשינויים שקורים אצל הקטנה שלי הם בסדר ושאפשר לזרום איתם.
    הלו"ז שלה עד לפני שבוע היה בקבוק תמ"ל של 200 CC (עם 3 כפיות דייסת דגנים) - בבוקר , אחה"צ ולפני השינה.
    כמובן שבלי קשר לבקבוק היא אוכלת פירות בבוקר, מרק עם עוף בצהריים ובערב ביצה, אבוקדו, גבינה.

בשבוע האחרון אני שמה לב למגמה שונה והילדה כבר לא רוצה לאכול בקבוק אחה"צ ובמקום זה היא רוצה כריך או מעדן.
    האם זה בסדר לוותר על הבקבוק הזה ולזרום איתה ולתת לה מעדן או כריך במקום?

העניין הוא שהילדה נולדה במשקל מאוד קטן (2,375) ומאז היא נמצאת באחוזון 3 גם במשקל וגם בגובה לכן אני לא רוצה לעשות צעד שיכול לפגוע בהתפתחות שלה.
    היא שוקלת נכון לפני כחודש 6,500 וגובה 62 ס"מ (קטנטונת).

אני אשמח לשמוע את דעתכן בעניין.
    תודה רבה
    כרמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כרמית

בת-חן כהן
    03/09/2009

הי
    לדעתי תזרמי עם התינוקת. תוך כדי שמירה על יציבות בעקומות המשקל (גם בטיפת חלב). אין סיבה להלחץ זהו רצונה וזו ההתפתחות שלה והיא נשמעת ממש משתפת פעולה בעניין האוכל המוצק...
    כמובן שנשאר לה עוד פעמיים לשתות תמ"ל ביום כך שאין מה לדאוג

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו...

כרמית
    06/09/2009

בפורום טיפת חלב של הכללית האחות רשמה לי שהילדה אוכלת מעט מדיי ולא לוותר עדיין על הבקבוק אחה"צ.
    אני כבר ממש מבולבלת !!!
    הלחץ שלי נובע בעיקר כי הילדה קטנה (גובה 62 ס"מ ו 6.5 ק"ג לפני כחודש) והיתה לה סטייה קלה בעקומה שתוקנה בפעם האחרונה שהיינו בבדיקה בטיפת חלב.
    כרגע היא נמצאת באחוזון 3 בגובה ובמשקל.

הילדה אוכלת בגן יפה את המוצקים - פירות בבוקר ובצהריים מרק עם עוף טחון / קציצה עם תוספת של פחמימה . בבית בערב היא אוכלת ביצה אבל לא תמיד מסיימת את כולה , לפעמים היא אוכלת מעדן יוגורט שלם.

האם נראה לך עדיין שאני יכולה לוותר לה על הבקבוק אחה"צ.....???
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי ....

כרמית
    07/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכרמית

בת-חן כהן
    07/09/2009

הי
    לא צריך להלחץ יותר מידי
    יש ילדים שנולדים באחוזון נמוך ונשארים כך כל חייהם וזו ההתפתחות התקינה בעבורם
    תמשיכי מעקב ותראי אם יש מגמה יציבה או יורדת
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו