10 חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 10 חודש
    אתי
    17/10/2009

שלום רב ותודה על הפורום המקסים הזה שנחשפתי אליו לאחר שהייתי בפורום התפתחות תינוקות.
    הם הפנו אותי אליכן למזלי.
    בני עוד שבוע בן 10 חודשים. אוכל מטרנה במשך היום כ-4 עד 5 ארוחות. בין לבין פירות ירקות וקצת דייסות, לא ממש עוף וכאלה אבל בהדרגה, הוא לא ממש מראה לי נכונות לאכול עוף ובשר, יורק אותו.
    בגלל זה אני ממשיכה עם מטרנה כי כל אבות המזון בפנים.
    יש לי שתי שאלות: 1. האם זה בעייתי שהוא לא רוצה לאכול עוף ובשר בגיל הזה?
    2. אני מושכת לו ארוחה אחרונה נותנת מטרנה 240 מ"ל לפני שינה, לקראת 10 בלילה, ומושכת לו עד ארוחה בשעה 6 או 7 בבוקר, האם זה לא מוגזם להשאיר אותו עד שעה כזאת ללא אוכל?
    עד לפני חודש הייתי נותנת בלילה עוד 2 ארוחות, וזה פשוט התיש אותי פיזית ונפשית לא לישון בלילה. אז החלטתי שאני מושכת איתו עד הבוקר כי אחרת אני לא חיה... אני חד הורית ואין מי שיקום איתי בלילה, אז אין לי הנחות.. הייתי חייבת.
    האם זה בסדר? אני מרגישה אשמה שאני מושכת אותו, אבל יחד עם זאת הוא היה מתפתל לי בהתחלה לקראת 2 או 4 בבוקר ואז חדל להתפתל, אולי התרגל?
    אשמח לשתי התשובות כי באמת שאין לי הכוונה מה לעשות.
    אוסיף שהוא מקבל גם מחיות גמדים או דניאלה בגלל שהוא לא אוכל לי בשר.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    10 חודש

הוספת תגובה

• הי אתי,

מיכל אלומות-יהושע
    19/10/2009

אני שמחה שאנחנו עוזרות לך :)

1. בקשר לעוף/בשר- הכרחי וחיוני מאוד ולכן חשוב להמשיך ולחשוף אותו כל יום, במסגרת ארוחות מסודרות, עדיף ליד שולחן כשיושב עם בני המשפחה. תזכרי שלתינוקות לוקח זמן עד שמתרגלים לטעם ומרקם חדשים ( לעיתים נדרשות עד 50 חשיפות ). לכן, צריך המון סבלנות ...
    2. אין בעיה עם זה שלא אוכל במהלך הלילה, נהפוך הוא, בלילה הוא צריך לישון ולא לאכול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו