סוגי ירקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוגי ירקות
    אושרת
    31/10/2009

שלום רב,
    בני בן 6 חודשים וחצי, ניזון מהנקה ושתי ארוחות ביום, בוקר - פירות, צהריים - ירקות + בשר הודו.
    רציתי לדעת באיזה שילובים ניתן לשלב סלק אדום לארוחת התינוק, אני לא רוצה שזה יחליף את ארוחת הצהריים שכוללת בשר, אלא אם כן ניתן לשלב את הבשר עם הסלק.
    אחות טיפת חלב המליצה לי לתת לבני עדשים, הוספתי עדשים למרק וזה עשה לבני בלגן בקיבה, ויומיים קשים של גזים אינסופיים. בעקבות זאת אני שואלת לגבי ירקות שעושים גזים למבוגרים וקל וחומר לתינוקות, האם אתן ממליצות לתת ירקות כגון: ברוקולי, כרובית, כרוב ועוד, להוסיף אותן למרק הירקות?
    האם אפונה ירוקה קפואה וברוקולי עושים גזים?
    האם שעועית ירוקה עושה גזים?

שאלה נוספת, בני אובחן כאלרגי לחלב, האם יש דייסות שניתן לעשות על בסיס מים? אם כן, אילו?

רוב תודות ושבוע טוב שיהיה,
    אושרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוגי ירקות

הוספת תגובה

• תזונה לבן 6 חודשים

בת-חן כהן
    04/11/2009

הי אושרת
    בד"כ סוגי ירקות שעושים גזים למבוגרים עושים גזים גם לתינוקות: כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, חצילים, לפת, קטניות - אפונה, שעועית, חומוס, פול ועדשים, אך שעועית ירוקה או צהובה אינן עושות גזים.
    זה גם מאוד תלוי בילד וניתן לנסות כי ישנם גם ילדים לא רגישים כלל, כמו אצל מבוגרים.
    את הסלק את יכולה להוסיך עם הבשר ולא במקומו, כתוספת לבשר עם הירקות.

בברכה ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו