מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגלי אכילה של בן 11 חודשיםמירה17/11/2009
שלום
בן שלי הוא בן 11 חודשים, נולד 4 ק"ג ובגיל 9 חודשים שקל 8.900
הבעיה שהכמויות שהוא אוכל הם מאוד קטנות, והוא בד"כ לא עובר 120cc
התפריט שלו הוא כדלכמן:
בלילה יונק בלי הגבלה - יכול להתעורר גם 3-4 פעמים
8:30 - 80-120cc סימילאק
10:30-11:00 - 100cc-150cc פירוט - אני מוסיפה לו גם ביסקוויט וגם כפית שקדיה
14:00 - גמדים - 80-100 cc
16:00 - 60cc סימילאק
18:30 - ירקןת עם עוף - 80-100cc
20:30 - דייסה - 60-120cc
+הנקה לפני השינה
יש לציין שהוא אף פעם לא רוצה לאכול וצריך תמיד להסיח את דעתו כדי שיוכל, ואם לא עושים זאת הוא פשוט לא אוכל, מתחיל להיות נודניק ונכנס למצב של לא רוצה כלום ורק צורח...
הוא אוכל רק אוכל מרוסק לגמרי, אם מרוסק קצת יותר גס - לא מוכן לאכול
ניסינו לתת לו אוכל "אצבעות" הוא לוקח בשמחה אבל אחרי כמה ביסים מתחיל להחנק ומקיא...
אני חושבת שהכמויות שהוא אוכל הם מאוד קטנות, אבל לא מצליחה לגרום לו לאכול יותר.
מה עלי לעשות, להניח לו ולא להכריח אותו לאכול? לשנות משהו בסדר יום? לעשות מרווחים יותר גדולים בין הארוחות?
אני די עובדת עצות ואשמח לתשובתך
תודה מראש
מירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לילד
בת-חן כהן18/11/2009הי מירה
דבר ראשון אני אומר לך מה שאני אומרת לכולן- אם הילד עולה במשקל ובטיפת חלב אומרים שהגדילה בסדר לא צריך להכנס ללחץ- לכל ילד יש את ההתקדמות שלו באכילה וצריך הרבה סבלנות עם חלקם.
אולי תנסי לשנות את השעות של אכילת הירקות אולי זה מאוחר לו מידי לאכול ירקות ובשר בשבע בערב רב התינוקות אוכלים את זה בצהריים ובערב את הדייסה או ארוחה של ביצה, גבינה, לחם, ירקות, טונה, אבוקדו וזיתים...
אל תידאגי כל עוד הוא לא יורד במשקל ותמיד תמשיכי לנסות ולחשוף אותו לעוד מזונות בעוד מרקמים בסוף הוא יאכל הכל אל תדאגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)