הרגלי אכילה של בן 11 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי אכילה של בן 11 חודשים
    מירה
    17/11/2009

שלום
    בן שלי הוא בן 11 חודשים, נולד 4 ק"ג ובגיל 9 חודשים שקל 8.900
    הבעיה שהכמויות שהוא אוכל הם מאוד קטנות, והוא בד"כ לא עובר 120cc
    התפריט שלו הוא כדלכמן:
    בלילה יונק בלי הגבלה - יכול להתעורר גם 3-4 פעמים
    8:30 - 80-120cc סימילאק
    10:30-11:00 - 100cc-150cc פירוט - אני מוסיפה לו גם ביסקוויט וגם כפית שקדיה
    14:00 - גמדים - 80-100 cc
    16:00 - 60cc סימילאק
    18:30 - ירקןת עם עוף - 80-100cc
    20:30 - דייסה - 60-120cc
    +הנקה לפני השינה
    יש לציין שהוא אף פעם לא רוצה לאכול וצריך תמיד להסיח את דעתו כדי שיוכל, ואם לא עושים זאת הוא פשוט לא אוכל, מתחיל להיות נודניק ונכנס למצב של לא רוצה כלום ורק צורח...
    הוא אוכל רק אוכל מרוסק לגמרי, אם מרוסק קצת יותר גס - לא מוכן לאכול
    ניסינו לתת לו אוכל "אצבעות" הוא לוקח בשמחה אבל אחרי כמה ביסים מתחיל להחנק ומקיא...

אני חושבת שהכמויות שהוא אוכל הם מאוד קטנות, אבל לא מצליחה לגרום לו לאכול יותר.
    מה עלי לעשות, להניח לו ולא להכריח אותו לאכול? לשנות משהו בסדר יום? לעשות מרווחים יותר גדולים בין הארוחות?

אני די עובדת עצות ואשמח לתשובתך

תודה מראש
    מירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוכל לילד

בת-חן כהן
    18/11/2009

הי מירה

דבר ראשון אני אומר לך מה שאני אומרת לכולן- אם הילד עולה במשקל ובטיפת חלב אומרים שהגדילה בסדר לא צריך להכנס ללחץ- לכל ילד יש את ההתקדמות שלו באכילה וצריך הרבה סבלנות עם חלקם.
    אולי תנסי לשנות את השעות של אכילת הירקות אולי זה מאוחר לו מידי לאכול ירקות ובשר בשבע בערב רב התינוקות אוכלים את זה בצהריים ובערב את הדייסה או ארוחה של ביצה, גבינה, לחם, ירקות, טונה, אבוקדו וזיתים...

אל תידאגי כל עוד הוא לא יורד במשקל ותמיד תמשיכי לנסות ולחשוף אותו לעוד מזונות בעוד מרקמים בסוף הוא יאכל הכל אל תדאגי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו