מוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוצקים
    אור
    03/01/2010

שלום
    ביתי בת 4 חודשים. מתי אפשר להתחיל עם פירות וירקות?
    ואיך כדאי להתחיל מפירות או ירקות?
    תודה אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוצקים

הוספת תגובה

• הי אור

מיכל אלומות-יהושע
    03/01/2010

לפי הנחיות משרד הבריאות מגיל 4 חודשים ניתן להתחיל לחשוף לאוכל מוצק, בכמויות קטנות, של 1-2 כפיות פעמיים שלוש ביום.
    מומלץ להתחיל מירקות ( קישוא,גזר,דלעת, תפו"א) , בהתחלה כל ירק בנפרד למשך 2-3 ימים ולאחר מכן אפשר לעשות מרק טחון מכולם יחד.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאל האוכל המוצק

אורלי
    03/01/2010

אם התינוק יונק מלא האם בכל זאת כדי לשלב מגיל 4 חודשים?
    או האם להתחיל בחצי שנה?
    אני מתארת לי שזה לא קשור לחלב אם או תמ"ל פשוט אני יודעת שממליצים חצי שנה הנקה בלעדית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות

נורית קליפר
    03/01/2010

הי אורלי,
    לפי המלצות משרד הבריאות,בין גיל 17 - 26 שבועות אכן עיקר תזונת התינוקות צריכה להיות חלב אם או תמ"ל תוך כדי חשיפה לטעימות מזון בכמויות קטנות: 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום. מטרת הטעימות היא לחשוף את התינוק לסוגי המזון השונים. אכילה למטרות תזונתיות אכן מתחילה רק מגיל 6 חודשים כשאז חלב אם או תמ"ל כבר לא מספיקים מבחינה תזונתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו