מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילת מוצקים בגיל שנהליאת05/01/2010
היי,
בני בן כמעט שנה. צמחו לו בינתיים 4 שיניים (חלקית). כבר מגיל 5 חודשים אני נותנת לו אוכל רגיל בשילוב עם התמ"ל וההנקה עד לפני חודשיים.
בעייתי היא שהוא לא כ"כ אוהב לאכול מזון בחתיכות, לדוגמא: אם אוכל פירות הוא מעדיף אותם טחונים, אין מצב שיאכל מרוסקים ואם יאכל את הפירות בחתיכות קטנות אז יאכל רק מעט!
גם קציצות אוכל ממש מעט והן ממש רכות וטעימות. הדבר היחיד שאוכל והכל בחתיכות זו ביצה מקושקשת עם גבינה לבנה או צהובה.
הוא גם די רזה והתיאבון שלו לא כ"כ גדול וניזון מנוטרמיגן (עקב בעיות עיכול) שהוא מעובד מאוד ולא ממש תורם לו.
מה עדיף: שיאכל את האוכל הטחון בכמות גדולה יותר או להמשיך עם המוצקים בחתיכות ואז אוכל פחות?
אני מודאגת שהוא רזה מדי ולכן קשה לי "לדחוף" מזון בחתיכות.
אודה לתשובתכן.
שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה עצמאית
נורית קליפר07/01/2010הי שירי,
כמובן שחשוב לעודד אכילה עצמאית כבר מגיל צעיר, אך במקרה שלך הייתי נותנת לבנך להנות משני העולמות. הגישי לו "אוכל אצבעות", אוכל שהוא יכול להחזיק לבד ולאכול ויחד עם זאת את יכולה לעזור לו עם "השלמות" של אוכל טחון. תעודדי אותו לאכול באופן עצמאי בכך שתמיד תציעי לו מזונות חתוכים המותאמים בטקסטורה לגילו. הרצון לאכול באופן עצמאי יגיע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)