אכילת מוצקים בגיל שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילת מוצקים בגיל שנה
    ליאת
    05/01/2010

היי,

בני בן כמעט שנה. צמחו לו בינתיים 4 שיניים (חלקית). כבר מגיל 5 חודשים אני נותנת לו אוכל רגיל בשילוב עם התמ"ל וההנקה עד לפני חודשיים.
    בעייתי היא שהוא לא כ"כ אוהב לאכול מזון בחתיכות, לדוגמא: אם אוכל פירות הוא מעדיף אותם טחונים, אין מצב שיאכל מרוסקים ואם יאכל את הפירות בחתיכות קטנות אז יאכל רק מעט!
    גם קציצות אוכל ממש מעט והן ממש רכות וטעימות. הדבר היחיד שאוכל והכל בחתיכות זו ביצה מקושקשת עם גבינה לבנה או צהובה.

הוא גם די רזה והתיאבון שלו לא כ"כ גדול וניזון מנוטרמיגן (עקב בעיות עיכול) שהוא מעובד מאוד ולא ממש תורם לו.

מה עדיף: שיאכל את האוכל הטחון בכמות גדולה יותר או להמשיך עם המוצקים בחתיכות ואז אוכל פחות?
    אני מודאגת שהוא רזה מדי ולכן קשה לי "לדחוף" מזון בחתיכות.

אודה לתשובתכן.

שירי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילת מוצקים בגיל שנה

הוספת תגובה

• אכילה עצמאית

נורית קליפר
    07/01/2010

הי שירי,
    כמובן שחשוב לעודד אכילה עצמאית כבר מגיל צעיר, אך במקרה שלך הייתי נותנת לבנך להנות משני העולמות. הגישי לו "אוכל אצבעות", אוכל שהוא יכול להחזיק לבד ולאכול ויחד עם זאת את יכולה לעזור לו עם "השלמות" של אוכל טחון. תעודדי אותו לאכול באופן עצמאי בכך שתמיד תציעי לו מזונות חתוכים המותאמים בטקסטורה לגילו. הרצון לאכול באופן עצמאי יגיע.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו