מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 9 חד' לא עולה במשקל.טליה22/01/2010
שלום רב.
הבת שלי בת 9 חודשים. ינקה הנקה מלאה עד גיל 7.5 חד' (מגיל 5 חד' עם טעימות של כל מני מוצקים, לא ממש התלהבה ולקח לה זמן להסכים לאכול אותם). בגיל 7.5 חד' נכנסה למשפחתון ואז גם ההנקה התחילה לרדת וכיום יונקת רק כנישנוש פעמיים בלילה. למרות שבמשפחתון מדווחים שהיא אוכל גם פירות וגם ירקות מצויין ובכמויות יפות היא כמעט ולא עולה במשקל בשלושת החודשים האחרונים (בערך 150 גרם בחודש). היא כן ממשיכה לגבוה אבל גם היקף הראש שלה וגם המשקל לא עולים כמעט. בסןפ"ש איתנו בבית היא ממש לא מתלהבת מאוכל ועל חלק מהארוחות היא ממש מוותרת (אנחנו מנסים לתת לה והיא פשוט מסרבת).הבנתי מחברות שהרבה ילדים אוכלים טוב יותר בגן מאשר בבית... אני לא רוצה להפוך את נושא האוכל למאבק ולכן לא "רודפת אחריה עם כפית" אם היא לא רוצה.
היא נולדה בשבוע 38 במשקל 2.590, באחוזון 25. עד גיל חצי שנה נשאר באחוזון הזה ומאז יורדת. יש לציין שגם אני לא בחורה גדולה (162מ' גובה, 49ק"ג) ואמא שלי אומרת שגם אני לא הייתי תינוקת אכלנית ושהיה צריך להכריח אותי לאכול. המטפלת במשפחתון העלתה השערה שאולי האוכל לא מצליח להתעכל אצלה כראוי כי היא עושה המון המון קקי (בממוצע 5-6 פעמים ביום) ואולי זה הגורם לאי העלייה במשקל. יכול להיות? האם זה עיקוב בגדילה שעלול לסכן אותה? מה יכולה להיות הסיבה למצב ומה ניתן לעשות?
בתודה מראש
טליה-אמא מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליה
שרית עטיה-שמואלי24/01/2010הי
קשה לענות תשובה מפני שחסרים המון פרטים .
מציעה לך לפנות לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים
לאחר תשאול מתאים היא תוכל לכוון אותך ולתת לך כלים לתזונה מתאימה לבתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)