התחלת טעימות לבת 4 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלת טעימות לבת 4 חודשים
    הדר
    18/02/2010

ביתי רוני נולדה באוקטובר וכעת היא בת ארבעה חודשים.
    מנסיונך המקצועי, כדאי להתחיל עם הטעימות? אחות טיפת חלב אומרת שכן ואחרים אומרים שבגיל חצי שנה.
    אני מודה... אני אמא פולניה שחוששת מהצל של עצמה ומגנה על הקטנטונת שלי יתר על המידה.
    אשמח מאוד אם תוכלי להנחות אותי (לקחת אותי יד ביד כמו שאומרים) איך אני צריכה לתת את הטעימות של רוני.

כיום וכבר חודשים רבים (לצערי) שהיא אוכלת רק סימילאק.
    נולדה 2.900 ומשקלה כעת הוא 6 ק"ג ואחות טיפת חלב אומרת שהיא עולה יפה.

היא בדרך כלל קמה בשעה 08:00 ואוכלת ואנחנו משכייבם אותה לישון בשעה 21:30.
    אוכלת בדרך כלל כל 3-4 שעות (למרות שבימים האחרונים היא חסרת חשק לאכול ואוכלת מעט מהרגיל... יעבור לה) בין 120cc ל- 180cc

יש לה יציאה אחת ביום בלבד (לפעמים קטנה ולפעמים גדולה) ואני חוששת מכך שתהיה החמרה עם הברזל שאני אתחיל לתת לה בשבוע הבא ועם הטעימות.

אם כן אז לפי איזה סדר כדאי לי לתת טעימות? כמה ביום? אילו מהירקות / הפירות קודם לכן? עם/בלי קליפה? איך להכין? איך ומתי משלבים בין המזונות?

מתי לסיים עם הטעימות ולהתחיל לשלב את הסימילאק עם המזון? יש לך תפריט מובנה?
    המון תודה על עזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחלת טעימות לבת 4 חודשים

הוספת תגובה

• ממתינה לעצתכם באם להתחיל בטעימות...

הדר
    19/02/2010

קראתי קצת בפורומים וראיתי שמומלץ לאדות את הירקות.
    אלך היום לקנות בטיב טעם את סלסלת האידוי בצורת פרח מסוג נירוסטה :)
    שאלה בנושא:
    ראיתי שחלק ממליצים למעוך את הירק יחד עם מיםבהתאם לסיכות הרצויה

מכיוון שאידוי ירקות ופירות יותר בריא, האם עדיין למהול במים?
    איך יודעים כשהירק מוכן (לא פחות ולא יותר מדי)?

האם יש צורך להוציא את גרעיני הקישוא?

אשמח להתחיל לתת לה טעימות כבר היום

בתודה מראש הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה.. שכחתי...

הדר
    19/02/2010

יש ירקות או פירות שיש להיזהר מהם או להיזהר עם המינון שלהם?
    עגבניה למשל, אני יודעת שנותנים בשל עצירות.
    לתת אותה כחלק מהתזונה? כמה כדאי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת טעימות

נורית קליפר
    19/02/2010

הי הדר,
    הבלבול בנושא התחלת הטעימות נובעת מהעובדה שזוהי המלצה יחסית חדשה ( 5/2009). עד כה אכן שילוב מוצקים לתפריט החל בגיל 6 חודשים, לפי המלצות משרד הבריאות החדשות ,בין גיל 17 - 26 שבועות עיקר תזונת התינוקות צריכה להיות חלב אם או תמ"ל תוך כדי חשיפה לטעימות מזון בכמויות קטנות: 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום. מטרת הטעימות היא לחשוף את התינוק לסוגי המזון השונים. אכילה למטרות תזונתיות מתחילה רק מגיל 6 חודשים כשאז חלב אם או תמ"ל כבר לא מספיקים מבחינה תזונתית.
    את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס)ללא קליפה., מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בנך, כאשר יתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות

הדר
    23/02/2010

יש לי שאלות נוספות ברשותך:
    1) מתי אפשר לתת מרקמים כמו אבוקדו, ולעבור מהמרקמים הרכים (קישוא, גזר, תפו"א...)
    2) יש שאומרות להוסיף בצל ועשבי תיבול ואז להוציא אותם לפני המחית ויש שאומרות בשום אופן לא...
    3) מה הסממנים שעליי לחפש לאלרגיה לאוכל מסויים?
    4) האם עליי לתת את הטעימה במרווח זמן מהסימילאק או שזה לא משנה?

תודה רבה
    הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות

נורית קליפר
    24/02/2010

1. משתנה מתינוק לתינוק, אפשר לנסות מרקם בדרגה אחת יותר גבוהה מהמרקם הנוכחי ולראות איך מתקבל.
    2. בעקרון אפשר להוסיף בשביל הטעם, אך יש המון תינוקות שלא מקבלים בברכה את החלקיקים הקטנים של עשבי התיבול ולא מסתדרים עם הטקסטורה ולכן יש כאלו שמוציאים.
    3. פריחה, שלשולים, הקאות, במקרים קיצוניים קוצר נשימה.
    4. כדאי לתת אחרי הסימילאק, זוהי רק טעימה ולא תחליף לחלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות אחרונות :)

הדר
    25/02/2010

נורית בוקר מקסים,
    תודה על תשובתך

3. רוני מכווצת בחוסר נוחות את גופה ביומיים האחרונים. נתתי לה גזר לטעימה בימים אלה. ייתכם וזה מקור האי נוחות?
    4. שאלתי למעשה היא כמה זמן אחרי הסימילאק? בין ארוחות ממש או בסמוך לארוחה?
    אני נותנת לרוני טעימות רבע שעה אחרי וחוששת שייתכן וזה שילוב שיעשה / עושה לא טוב למערכת העיכול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורית שאמח לעזרתך. תודה וחג שמח!!!

הדר
    28/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחלת טעימות

נורית קליפר
    28/02/2010

הי הדר,

3. ייתכן. מערכת העיכול הצעירה מסתגלת לאט לאט למזונות מוצקים וזה יכול לגרום לתגובות שכאלה,

4. בעקרון את הטעימות צריך לתת בסמוך לסימילאק/הנקה. חשוב לזכור כי אלו טעימות ולא מזון משלים. רק מגיל חצי שנה, כאשר תמ"ל/הנקה כבר לא מספיקים מבחינה תזונתית, אז יש להגיש מזון כארוחה. את יכולה לתת כמויות קטנות - אפילו ליקוק של טעימת מזון מהאצבע, או טפטוף על הלשון, זה בהחלט מספיק. המטרה היא להכיר מזונות וטעמים חדשים ושונים, כך גם אולי יקל על מערכת העכול.

בהצלחה! וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו