מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות על???21/02/2010
אני מרגישה שעניין המוצקים לא הולך לי.
תינוקת בת 7.5 חודשים. יונקת. אחוזון 25. מאוד אוהבת אוכל אבל אוכלת מעט בארוחות.
אני מרגישה שהאוכל לא מספיק והיא מאוד רעבה כל הזמן אבל כשאני נותנת לה אוכל היא אוכלת כמה כפיות וזהו. יוצא שיש לה 8 ארוחות (כולל הנקות) ביום !
תוכלי לסדר לי קצת את התפריט ?
07:00 השכמה הנקה
08:30 רבע בננה
10:30 דייסת קווקר (אוכלת 2 כפות בערך)
12:15 הנקה
13:30 מרק עם ירקות ובשר
15:30 הנקה
18:00 ארוחת ערב
20:00 הנקה
23:00 הנקה
חוץ מזה אני גם משלימה אחרי כל ארוחה בהנקה כי חשבתי שאם אשלים היא לא תבקש הנקה בין הארוחות.
ניסיתי לא להניק בין הארוחות כדי שתאכל יותר וזה לא הועיל
עד לא מזמן היא לא ביקשה לינוק כל כך הרבה, אולי עוד קפיצת גדילה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
שרית עטיה-שמואלי25/02/2010שלום לך
קודם התנצלות על העיכוב במתן התשובה.
אנסה לענות לשאלותיך
את מציינת אחוזון 25 האם בגובה ,במשקל או בשנהם. במידה ועולה לפי אותו אחוזון כנראה שמקבלת מספיק אוכל.
בהחלט יתכן ונמצאת בקפיצת גדילה אם זאת ובמידה ואת ממשיכה להשלים עם הנקה ממליצה לנסות לאט לאט להגדיל את המרווחים בין הארוחות . כל פעם בעשר דקות . לא יותר .
נסי בטווח של חצי שעה עד שלושת רבעי שעה לתת גם את הארוחה וגם את ההשלמה ואז להגיע להפסקה של לפחות שעתיים וחצי שלוש עד הארוחה הבאה.
לא ציינת מה אוכלת בארוחת ערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שרית ושאלה נוספת
???25/02/2010הי שרית.
תודה על התשובה. אני אנסה לראות אם הבנתי...
היא אחוזון 25 במשקל. בגובה היא יותר כך יוצא ששילוב של שניהם היא רזה מאוד - אחוזון 5
זה מה שאני מנסה לעשות כעת:
06:30 קמה ויונקת
09:30 קמה משנת בוקר ואוכלת דייסת קווקר (אם אכלה יפה שזה 5 כפות דייסה, אני לא מניקה אח"כ)
11:30 ארוחת צהרים + השלמת הנקה (זו שעה שהיא כבר רעבה ומבקשת לינוק, אולי כדי להניק ולהאכיל ב2 כשקמה ?)
14:30 הנקה
17:30 ארוחת ערב ביצה ורבע אבוקדו / עגבניה (מסיימת בערך חצי מהביצה)
20:00 הנקה (אני לא מניקה בלילה)
הבעיה שלי שהיא מבקשת לינוק בין הארוחות, לכן נראה לי שלא מספיק לה האוכל ואני מתלבטת אם להניק ללא הגבלה ?
האם להניק אחרי כל ארוחה ? ומתי להפסיק להניק
בארוחות היא אוכלת ממש מעט ונמאס לה אבל ברגע שהיא רואה אוכל היא מאוד מעוניינת לאכול
תוכלי לכתוב לי מה התפריט המתאים לגיל זה - 8 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרית עטיה-שמואלי03/03/2010הי
את בדרך הנכונה.
עדיין צריך להגדיל את הרווחים בין הארוחות
כמו שכתבתי - את יכולה להשלים הנקה .אך שכל זמן הארוחה לא יארך יותר מחצי שעה
נסי לא להניק בין הארוחות . כך תהיה רעבה יותר בארוחות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה
שרית עטיה-שמואלי03/03/2010בהמשך
בגיל זה כבר מומלץ שתהיה גם ארוחת בשרית בתפריט.
אולי מרק ירקות ובשר ? השעה לא משנה. תנסי לבדוק מתי הכי מתאים לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)