עצה בעניני אוכל לגיל שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצה בעניני אוכל לגיל שנה
    מור
    26/02/2010

שלום......רוצה עצה קטנה. ביתי היקרה בת שנה וחודשיים, אוכלת ארוחת בוקר בגן בשעה 8 וחצי לאחר כשעה משלימים עם בקבוק 120, ב12 בערך אוכלים צהרים וב1 וחצי משלימים עם בקבוק 180. ב5 אני נותנת לה ארוחת ערב ובקבוק בין 7-8 תלוי כמה עייפה היא, פעם 120 פעם 180- לפי דרישה שלה. בטיפת חלב תמיד קראו לה "דובי", היא תמיד היתה טיפה מעל הממוצע, כרגע אני לא יודעת כמה היא שוקלת אבל היא עגלגלה ויש לה "כרס בירה" אבל לא משהו שצריך להטריד אותנו. יש לציין שהיא תמיד היתה ככה ולא מהרגע שנכנסה לגן. אנחנו הורים רזים אם זה משנה משהו. בכל אופן, אני לא רוצה שתלך ותתנפח לי וזה נראה לי יותר מדי בקבוקים.הבעיה היא שאין לדעת כמה היא מכניסה מהארוחת בוקר וצהריים אז נראה לי נחוץ ההשלמות של הבקבוקים. אם ידלגו על הבקבוק של הבוקר יש הפרש של 3 וחצי שעות עד הארוחה הבאה אבל אני לא יכולה לדעת כמה באמת נכנס משהו מהארוחה. לכן ביקשתי שייתנו רק 120 כדי שלא ימלא אותה. הגננות מספרות שהיא "אוכלת יפה" לכי תדעי מה זה "יפה" בעיניהן וכמה באמת הן שמות לב כשיש עוד ילדים ליד ושהרבה מהאוכל הולך לריצפה. ואחרי ארוחת צהרים 180 כדי שיחזיק אותה עד 5 בערב. אם אבקש שיתנו 120 אני חוששת שהיא תעשה רעבה כבר ב4 מה שאומר שאצטרך לקחת אותה לרוץ הביתה ולתת לה לאכול. מה עם לשחק בחוץ? להכין את האוכל? אז כאמור בסביבות 5 אוכלת ובדר"כ אוכלת טוב (במושגים שלי) ואז אחרי שעתיים - שלוש שוב בקבוק- אילוץ של לפני השינה. גם לא אוכל לתת לה ארוחה אחרונה ב5 בערב וגם הבקבוק מרגיע אותה והיא יודעת שהיא הולכת לישון אחריו. האם זה יותר מדי בקבוקים או שאני טועה? לא נראה לי שאוכל לסדר אחרת את היום לכן חשבתי שאת הבקבוק האחרון אוסיף יותר מים לעומת האבקה- על 120 מים רק כפית אחת אבקה ועל 180 מים רק 2 כפיות אבקה.או שבעצם את כל הבקבוקים?אשמח לעצות ודעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה בעניני אוכל לגיל שנה

הוספת תגובה

• תפריט

בת-חן כהן
    28/02/2010

א[הי מור
    אתן לך דוגמא של תפריט נכון
    התעוררות: בקבוק (07:00)
    בגן 2-3 פירות + כף טחינה או פרוסת לחם עם גבינה וירק אחד (10:00)
    13:00 ארוחת צהריים- ירקות, בשר ותוספת
    16:00- מעדן או פרי (שלא צריך לרוץ בשבילו או לבשל אותו ואפשר גם לתת בחוץ)
    18:00- ארוחת ערב- לחם, ביצה, אבוקדו, טחינה, חומוס, גבינות וירקות- מגוון
    לפני שינה בקבוק

שימי לב שאת גודל הבקבוקים לא ציינתי כי גם 180 זה בסדר אם זה רק 2 בקבוקים ביום
    אם היא אוכלת ארוחות מלאות בגודל שרשמתי אין צורך לתת לה השלמות מבקבוק

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו