מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלתלילו03/03/2010
שלום רב!
אני עוקבת בעיון רב אחרי תשובותיכן בנושאים שונים המעניינים אותי בקשר לביתי ונתקלתי בסוגייה אשר המגמה לגביה אינה ברורה לי לגמרי.לעזרתכן אודה:ביתי בת שנה וחודשיים.אוכלת מאוד יפה ארוחת בוקר(חביתה,גבינה,עגבניה,אבוקדו/דייסת סולת בכפית),ארוחת צהריים(בשרי,פחמימה,ירק) וערב(משהו קל חלבי,טוסט תינוקי ועוד).הבעיה היא שהיא סרבנית תמ"ל נחרצת ונחושה.בכל הפעמים שניסינו לתת לה פלטה החוצה וסגרה את הפה בכל תוקף.בזכות כך או בשל כך(תלוי את מי משתינו שואלים :),אני מניקה אותה לילה ובוקר.ולשאלתי:ראיתי שכתבתן במספר הזדמנויות שילד בגיל הזה אפשר לוותר על הבקבוקים ואילו בהזדמנויות אחרות שילבתן בקבוקים לילדים בגילה כאשר הצעתן תפריט.האם פירוש הדבר שאני לא יכולה לוותר על ההנקה?אם כן עד איזה גיל?האם חשוב לשלב תמ"ל בגיל כזה או שזה רק הרגל?
באותו עניין,ביתי מתעוררת (לאחר לילה רצוף הפרעות)בסביבות שש.אם אוותר על ההנקה מה אני יכולה לתת לה בשעה כזאת לפני ארוחת בוקר? האם להמשיך לתת לה א.בוקר בסביבות 8.00?(חוזרת לישון לשעה בסביבות 9-10)
בלי קשר לנאמר,פשוט הזדמנות טובה:האם בגילה אפשר לתת עגבניה עם הקליפה?קילפתי אותה עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה/תמ"ל אחרי גיל שנה
נורית קליפר06/03/2010הי לילו,
אנסה לעשות קצת סדר.......
בעקרון, אחרי גיל שנה מומלץ כי עיקר מזונם של תינוקות יהיה משולחן האוכל. מכיוון שלא כל התינוקות בגיל זה אוכלים מוצקים באופן מספק - מומלץ להשלים קלוריות עם בקבוק או הנקה בוקר עם קימה וערב לפני השינה. כמובן, שיש תינוקות/פעוטות שעניין הבקבוק/הנקה אינו השלמה אלא הרגל. בעקרון, לתינוקות אחרי גיל שנה שאוכלים מזונות מגוונים ומזינים, אין צורך בתמ"ל ואפשר להחליף זאת בחלב ניגר. לקראת גיל שנתיים מומלץ להחליף את הבקבוק בכוס שתייה.
לגבי הנקה-זוהי בחירה אישית של עד מתי להניק, במידה ואת בוחרת להפסיק אין צורך בתמ"ל את יכולה פשוט לתת חלב פרה בבקבוק/כוס.
ןלגבי עגבנייה - את יכולה להגיש עם הקליפה, ולבדוק אם מצליחה להתמודד........
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)