תזונת תינוק בן 7.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת תינוק בן 7.5 חודשים
    didi
    07/03/2010

שלום
    בני בן 7.5 חודשים,
    עד גיל 4 חודשים ינק מלא, ואח"כ טעימות עד גיל חצי שנה. מגיל חצי שנה אוכל מוצקים טחונים כשכיום הסידור הוא ארוחה של פירות שמסתיימת בסימילק וארוחה של מרק שמסתיימת בהנקה. בין לבין - הנקות.
    אני כל הזמן קוראת ושומעת הנחיות סותרות ומנוגדות לגבי התזונה המומלצת לבני ואני פשוט משתגעת.
    מתי מותר מה? למה להקשיב? כבר מותר ביצה או עדיין לא? כבר מותר לחם ופסטה (טחונים)?
    כמה מוצקים הוא אמור לאכול ביום והאם אני אמורה לצמצם הנקה?
    האם זה טוב לשלב מוצק וחלב/סימילאק, או שיש להפריד?
    אני פשוט לא יודעת כבר למי להקשיב, כל מקור אומר משהו אחר.
    כמו כן, עד לאחרונה נתנו לו טיפות של ברזל אבל אז קראתי מאמר שאומר שלתינוקות יונקים זה רק הורס את ספיגת הברזל, אז הפסקנו עם זה.
    ושאלה אחרונה - איך לנהל את ההנקות? אני כבר לא יודעת ומפחדת שבגלל שהארוחות המוצקות לא בשעה קבועה החלב שלי יגמר.
    אני מבולבלת ואובדת עצות, אשמח להכוונה,
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בן 7.5 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן 7.5 חודשים

נורית קליפר
    09/03/2010

הי דידי,
    נראה שרוב הבלבול נובע מהעובדה שבמאי 2009 משרד הבריאות פרסם המלצות חדשות לתזונת תינוקות אשר שונות ממה שהיה מומלץ עד אז. כיום, מגיל 6 חודשים, בטקסטורה המתאימה כמובן, תינוקות יכולים לאכול הכל חוץ מממוצרי חלב, חלב ניגר ודבש.
    לגבי הברזל, ההמלצה היא שתינוקות שיונקים זקוקים רק לתוספת ברזל מגיל 6 חודשים, כאשר אז כמות הברזל בחלב אם כבר אינה מספקת. תינוקות הניזונים מתמ"ל זקוקים לתוספת עוד לפני כן.

מאד ממליצה שתפגשי עם דיאטנית קופ"ח אשר תוכל לייעץ ולכוון אותך באןפן אינדבידואלי

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו