מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוק בן 7.5 חודשיםdidi07/03/2010
שלום
בני בן 7.5 חודשים,
עד גיל 4 חודשים ינק מלא, ואח"כ טעימות עד גיל חצי שנה. מגיל חצי שנה אוכל מוצקים טחונים כשכיום הסידור הוא ארוחה של פירות שמסתיימת בסימילק וארוחה של מרק שמסתיימת בהנקה. בין לבין - הנקות.
אני כל הזמן קוראת ושומעת הנחיות סותרות ומנוגדות לגבי התזונה המומלצת לבני ואני פשוט משתגעת.
מתי מותר מה? למה להקשיב? כבר מותר ביצה או עדיין לא? כבר מותר לחם ופסטה (טחונים)?
כמה מוצקים הוא אמור לאכול ביום והאם אני אמורה לצמצם הנקה?
האם זה טוב לשלב מוצק וחלב/סימילאק, או שיש להפריד?
אני פשוט לא יודעת כבר למי להקשיב, כל מקור אומר משהו אחר.
כמו כן, עד לאחרונה נתנו לו טיפות של ברזל אבל אז קראתי מאמר שאומר שלתינוקות יונקים זה רק הורס את ספיגת הברזל, אז הפסקנו עם זה.
ושאלה אחרונה - איך לנהל את ההנקות? אני כבר לא יודעת ומפחדת שבגלל שהארוחות המוצקות לא בשעה קבועה החלב שלי יגמר.
אני מבולבלת ואובדת עצות, אשמח להכוונה,
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוק בן 7.5 חודשים
נורית קליפר09/03/2010הי דידי,
נראה שרוב הבלבול נובע מהעובדה שבמאי 2009 משרד הבריאות פרסם המלצות חדשות לתזונת תינוקות אשר שונות ממה שהיה מומלץ עד אז. כיום, מגיל 6 חודשים, בטקסטורה המתאימה כמובן, תינוקות יכולים לאכול הכל חוץ מממוצרי חלב, חלב ניגר ודבש.
לגבי הברזל, ההמלצה היא שתינוקות שיונקים זקוקים רק לתוספת ברזל מגיל 6 חודשים, כאשר אז כמות הברזל בחלב אם כבר אינה מספקת. תינוקות הניזונים מתמ"ל זקוקים לתוספת עוד לפני כן.
מאד ממליצה שתפגשי עם דיאטנית קופ"ח אשר תוכל לייעץ ולכוון אותך באןפן אינדבידואלי
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)