עצה כיצד כדאי להעשיר את המזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצה כיצד כדאי להעשיר את המזון
    אפרת
    24/03/2010

שלום וערב טוב,
    ביתי אפרת בת 10 חודשים. ניזונה מתמ"ל , פירות, ירקות + קטניות ומעט דברי חלב כמו מעדנים וגמדים. מסרבת בכל תוקף לאכול דייסות... אציין כי ביתי לא אכלנית גדולה ולא תמיד "נהנת " מן האוכל. משקלה היום: 8 ק"ג. עוד אציין כי איננה זוחלת ועדיין ולא יושבת ( אנו במעקב בהתפתחות הילד ).

1. הייתי רוצה להעשיר לה את המזון ע"מ שתעלה במשקל. איך את ממליצה לעשות זאת?
    2. האם לדעתך יש איזשהם מאכלים נוספים או חדשים שכדאי לי לנסות לתת לה ?
    3. היות ולא יושבת אני טוחנת את האוכל בבלנדר ע"מ למנוע חנק. יש לה 2 שיניים ( למטה ). האם עליי כבר להתחיל לתת לה אוכל מרוסק (במזלג) ? האם לדעתך זה יעניין אותה יותר?

בברכת ערב טוב ונעים
    אמא של אפרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העשרת התפריט

נורית קליפר
    27/03/2010

הי אפרת,
    אשתדל לענות על השאלות, אך ממליצה גם לפנות לייעוץ אצל דיאטנית על מנת ללמוד דרכם להעשרת התפריט
    1. אפשר להוסיף לתפריט מזונות עם שומן: אבוקדו, טחינה, שקדייה ולערבב עם פירות/ירקות
    2. בעקרון, יכולה לאכול הכל חוץ מחלב ניגר ודבש, אך חשוב שכל המזונות המוגשים יהיו בטקסטורה המתאימה. הייתי ממליצה מזונות עשירים בברזל כמו בשר בקר/הודו נקבה - אפשר לטחון במרק ירקות.
    3. מאד אינדבידולי, אפשר לנסות אך צריך לראות אם מותאם ליכולת הלעיסה/בליעה שלה

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו