תזונת תינוק בן 7.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת תינוק בן 7.5 חודשים
    יפעת
    31/03/2010

שלום,

בני הוא בן 7.5 חודשים, שוקל 8,300 ק"ג.
    לפי הוראות טיפת חלב, אני נותנת לו 2 ארוחות ביממה של מזון מוצק: מנת עוף עם ירקות בצהריים (כ-240 סמ"ק) ועוד מנה של פירות (2 פירות - כמו תפוח ובננה וכ"ו). ביתר הזמן אני שואבת לו חלב כשלפני השינה אני מוסיפה לחלב 2 כפיות של דייסה (עד עכשיו הוא ינק ביתרת הזמן ובגלל שהיה קם הרבה בלילה החלטתי להפסיק להניק).
    שאלתי: כמה ארוחות הוא צריך לאכול ביממה ומה הכמות של חלב שאני אמורה לשאוב לו - האם 2 מנות של 200 סמ"ק כל אחת זה מספיק או שהוא צריך 3 מנות של 200 סמ"ק בנוסף למזון המוצק?

תודה, יפעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בן 7.5 חודשים

הוספת תגובה

• למה דילגו עלי??

יפעת
    01/04/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק 7 חודשים

נורית קליפר
    01/04/2010

הי יפעת,
    אין נוסחה אחת או כמות מסוימת שמתאימה לכל התינוקות. להלן תפריט לדוגמה:

בוקר (התעוררות) - בקבוק/הנקה
    בוקר (1-2 שעות אחרי בקבוק) - ארוחת בוקר שיכולה לכלול פירות ו/או דגנים + טחינה/שקדיה
    צהריים - ארוחת צהריים - יכולה לכלול מרק של ירקות, בשר/עוף/הודו טחון
    אחה"צ - בקבוק/הנקה (אפשר לפני שנת צהריים או אחרי)
    ערב - פיסות לחם עם ממרח, ביצה, ירקות, פסטה וכו'
    לפני השינה - בקבוק/הנקה

לגבי כמות החלב השאוב, נראה בסדר, אך אם מראה סימני רעב, אפשר להוסיף בקבוק.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצה 7 חודשים?

אימא טובה
    06/04/2010

מה ביצה 7 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצה

נורית קליפר
    08/04/2010

לפי הוראות משרד הבריאות מאי 2009, אחרי גיל חצי שנה תינוקות יכולים לאכול מכל המזונות חוץ מחלב ניגר, מוצרי חלב ודבש. כמובן שכל המזונות המוגשים צריכים להיות בטקסטורה המתאימה. כך שאכן אפשר להגיש ביצה בגיל 7 חודשים אך צריך לטחון או למעוך במזלג, תלוי ביכולת הלעיסה/בליעה של בנך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו