מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוק בן 7.5 חודשיםיפעת31/03/2010
שלום,
בני הוא בן 7.5 חודשים, שוקל 8,300 ק"ג.
לפי הוראות טיפת חלב, אני נותנת לו 2 ארוחות ביממה של מזון מוצק: מנת עוף עם ירקות בצהריים (כ-240 סמ"ק) ועוד מנה של פירות (2 פירות - כמו תפוח ובננה וכ"ו). ביתר הזמן אני שואבת לו חלב כשלפני השינה אני מוסיפה לחלב 2 כפיות של דייסה (עד עכשיו הוא ינק ביתרת הזמן ובגלל שהיה קם הרבה בלילה החלטתי להפסיק להניק).
שאלתי: כמה ארוחות הוא צריך לאכול ביממה ומה הכמות של חלב שאני אמורה לשאוב לו - האם 2 מנות של 200 סמ"ק כל אחת זה מספיק או שהוא צריך 3 מנות של 200 סמ"ק בנוסף למזון המוצק?
תודה, יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי??
יפעת01/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת תינוק 7 חודשים
נורית קליפר01/04/2010הי יפעת,
אין נוסחה אחת או כמות מסוימת שמתאימה לכל התינוקות. להלן תפריט לדוגמה:
בוקר (התעוררות) - בקבוק/הנקה
בוקר (1-2 שעות אחרי בקבוק) - ארוחת בוקר שיכולה לכלול פירות ו/או דגנים + טחינה/שקדיה
צהריים - ארוחת צהריים - יכולה לכלול מרק של ירקות, בשר/עוף/הודו טחון
אחה"צ - בקבוק/הנקה (אפשר לפני שנת צהריים או אחרי)
ערב - פיסות לחם עם ממרח, ביצה, ירקות, פסטה וכו'
לפני השינה - בקבוק/הנקה
לגבי כמות החלב השאוב, נראה בסדר, אך אם מראה סימני רעב, אפשר להוסיף בקבוק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצה 7 חודשים?
אימא טובה06/04/2010מה ביצה 7 חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצה
נורית קליפר08/04/2010לפי הוראות משרד הבריאות מאי 2009, אחרי גיל חצי שנה תינוקות יכולים לאכול מכל המזונות חוץ מחלב ניגר, מוצרי חלב ודבש. כמובן שכל המזונות המוגשים צריכים להיות בטקסטורה המתאימה. כך שאכן אפשר להגיש ביצה בגיל 7 חודשים אך צריך לטחון או למעוך במזלג, תלוי ביכולת הלעיסה/בליעה של בנך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)