תינוק בן 10 חודשים - כמויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 10 חודשים - כמויות
    ג'ני
    01/04/2010

שלום!
    אני אמא לתינוק בן 10 חודשים. בחודש וחצי האחרונים יש התנגדות מאוד גדולה סביב האוכל.
    הוא רק רואה כפית ישר מרים את היד ודוחף אותה ומסובב את הראש מצד לצד. האכילה נעשתה לסבל ולקרקס גדול, כי היא עם צעצועים ושירים וכו'.
    עשיתי בדיקות והכל תקין. בגלל עלייה לא גדולה במשקל - בחודש וחצי 200 גרם הרופאה אמרה לי שהוא אוכל מעט מדיי ואמרה לי להגדיל כמויות.
    הייתי רוצה לשאול :אולי הוא מקבל כמויות גדולות מדיי ובגלל זה התחיל להתנגד.
    התפריט שלו:
    מתעורר: 80-120 חלב
    אחר כך: מנת פרי או גבינה לבנה: פרי - תפוח+בננה או חצי קופסת גבינה לבנה +יוגורט
    צהריים: מנת מרק - הכוללת - בשר, ירק, פחמימה - קערה של כ- 200 (המרק מאוד סמיך עם מעט נוזלים) או דייסת מטרנה סמיכה בכמות של 180-240. אחרי הצהריים - פירה תפוחי אדמה - תפוח אדמה אחד +קציצה או חצי אבקדו +בננה.
    ערב: מנת דייסת מטרנה סמיכה בכפית 200-240 או 80 חלב 150 דייסת מטרנה סמיכה.
    אודה לך על עזרתך.
    ג'ניה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 10 חודשים - כמויות

הוספת תגובה

• תזונה 10 חודשים

נורית קליפר
    01/04/2010

הי ג'ני,
    קשה להכריח ילד לאכול יותר ואף לא נחוץ, אך אם לא עולה במשקל חשוב להעשיר את התפריט במזונות עתירי שומן - שקדיה/טחינה/אבוקדו. דיאטנית קופ"ח תוכל להרכיב תפריט מגוון ומזין המתאים לגילו אשר מכיל את כל קבוצות המזון הנחוצות לו.
    את יכולה להתחיל להגיש אוכל אצבעות, ייתכן ורוצה לאכול יותר באופן עצמאי

בהצלחה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו