תזונת תינוק בגיל 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת תינוק בגיל 8 חודשים
    תמר
    03/04/2010

שלום,
    אני אמא לתינוק בן 8 חודשים. נולד 3580 כיום שוקל בערך 8 קילו. כנראה שסובל מריפלוקס (ניתן זנטק כטיפול מונע ששיפר מאוד את המצב). לאחרונה מקבל גם גביסקון כדי למנוע פליטות. בעיקרון במשך היום תינוק חייכן ורגוע. אוכל (במשך היום) אחת ל- 3-4 שעות. מקבל 2-3 ארוחות מוצקים ביום (מקבל פירות, בשר, ירקות, מוצרי חיטה, ועד כה לא נתגלתה רגישות כלשהי).
    הבעיה היא בלילה, שלמרות הארוחות הדי גדולות לדעתי במשך היום מתעורר אחת לשעתיים לינוק (יונק כמה דקות ונרדם. אין אפשרות להעיר אותו להמשך ההנקה, וכנראה בגלל שלא יונק מספיק מתעורר כל כך הרבה).
    מאז הלידה הוא רק יונק. מקבל תוספת של אינפמיל פעם-פעמיים בשבוע, במקום הנקות כשאני איני יכולה להניק אותו כי איני נמצאת.
    איך אפשר לוודא שהוא אוכל מספיק במשך היום כדי למנוע את ההתעוררויות התכופות כל כך בלילה? האם התעוררויות כל כך תכופות בלילה מעידות על בעיה אחרת שעשויה להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בגיל 8 חודשים

הוספת תגובה

• התעוררות בלילה

בת-חן כהן
    07/04/2010

הי צמר
    אין ממש קשר ישיר בין מה שאוכל בנך ביום לבין ההתעורררות בלילה לכן אל תעמיסי עליו במהלך היום יותר מידי זה סתם יגרום לכאבי בטן וזה יכול לגרום לתוצאה הפוכה דהיינו התעוררות בלילה.

יש סיכוי שבנך קם בלילה לא בגלל רעב אלא בגלל צורך למצוץ- לא כתבת האם הוא עם מוצף שיכול לפתור את הבעיה כאן... אם את יכולה תכתבי לי מייל נוסף האם הוא עם מוצץ והאם שמתעורר הוא בלעדיו.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הודעה...

תמר
    09/04/2010

היי ותודה על התגובה.

אחרי שהתחלנו "לצמצם" מרווחים בין הארוחות במשך היום המצב השתפר בלילה, ובלילה יש שני סשנים של 4 שעות (לילה = נרדם בשמונה. מתעורר ב- 10 לינוק ולרוב חוזר לישון. ישן מ- 10 בערך עד 2, ואז מ- 2 עד 6 כשמבחינתנו זה להתעורר פעם אחת, בשתיים).
    הוא לוקח מוצץ אולם בלילה מסרב בכל תוקף למוצץ כהרגעה (גם כשהיה מתעורר יותר).

תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בת-חן כהן
    12/04/2010

הי תמר
    אולי זה יישמע מוזר אבל צריך להתעקש איתו יותר כי אתם אמורים לעזור לו להפסיק לקום בלילה- הוא עוד לא יכול להחליט בשביל עצמו מה טוב לו ושינה רצופה בגיל כזה מועילה מאוד.
    2 שיטות- 1 : להתעקש יותר עם המוצץ- אפילו לטבול בגליקול אם זה מדביק לו אותו לפה
    2: לתת בקבוק עם מים למס' לילות וזה גם אמורלעזור

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה;

תמר
    12/04/2010

כמה שאלות לפני שאני מפסיקה לו את האוכל בלילה:
    איך אני יודעת שהוא באמת לא רעב? איך אני יודעת שהוא אוכל מספיק במשך היום? מה אמור להיות סדר היום של תינוק בגיל כזה מבחינת ארוחות ואיך אני מודדת כמות של ארוחה?
    מה זה לילה? זה כשאני ישנה? זה משמונה-תשע בערב? עד מתי זה לילה? חמש-שש בבוקר? במידה והוא אוכל כמו שצריך (ראי שאלתי מלמעלה לגבי מה זה כמו שצריך), כמה שעות הוא אמור לא להתעורר לאוכל ואני יכולה בלי חשש לתת לו מוצץ / מים?

אני פשוט רוצה להיות סופר-בטוחה שהוא לא רעב לפני שאני עושה צעד כזה שעשוי לפגוע בגדילה שלו. הוא אמנם גדול והוא לא אמור להתעורר בלילה, אבל הוא צריך עדיין לגדול.

תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו