בן 10 חודשים אוכל מוצק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 10 חודשים אוכל מוצק
    עמית
    23/04/2010

שלום,

בני בן 10 חודשים ואינו מתקדם במרקמים. הוא אוכל רק אוכל טחון, פירות טחונים, מרק בתוספת פסטה מאמי קטן, דייסת מטרנה בכפית. אני מנסה לעבות לו את האוכל, אבל הוא עושה רפלקס הקאה. הוספתי למרק הטחון אטריות דקיקות של אסם, הוא אכל ובאיזשהו שלב פשוט הקיא את המרק. מיותר לציין שנבהלתי מאוד... ניסיתי לטחון לאו קציצות עם מזלג והוא גם לא הסתדר עם זה. ניסיתי לתת לו בייבי ביס שיתחיל עם אצבעאוכל, ניסיתי ביסקויט של מטרנה או חתיכת בננה. אני מראה לו שאני אוכלת כדי שיבין, אבל הוא לא מכניס את זה בכלל לפה רק משחק עם זה ביד.
    אני מאודד מתוסכלת, בסה"כ הוא אוכל כמויות מאוד יפות ומשקלו תקין. הוא לא פתוח לטעמים חדשים כ"כ ולא למרקמים. הוא לא קרובעדיין לתפריט שאתן ממליצות לגילו. אני חוששת לפגוע לו בהתפתחות. עם מה עליי להתחיל? מה לנסות קודם לתת ועם מה לשלב? איך לעשות זאת בהדרגה? האטריות הדקיקות מסוכנות לו עדיין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 10 חודשים אוכל מוצק

הוספת תגובה

• התקדמות במרקמים

נורית קליפר
    25/04/2010

הי עמית,
    כל תינוק מתקדם בקצב שלו, אבל כדי להבין את הסיבה, הייתי ממליצה לגשת לדיאטנית קופ"ח או רופא ילדים ולהתיעץ ייתכן ותקבלו בשלב מאוחר יותר, אם המצב לא ישתנה, הפנייה למרפאת אכילה שם יוכלו לאבחן ולראות את הסיבה שבגללה לא מתקדם במרקמים ולעזור לו באופן אישי.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו