מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק רזה :-)תמרית29/04/2010
יש לי בן בגיל 8 חודשים.
מקסים, עירני, מפותח וחייכן, אבל מה... רזה!
הוא נולד גדול, באחוזון 75, ומאז רק יורד. היום הוא באחוזון 10, שוקל 7.500.
בגובה הוא תקין, אחוזון 50, 70 סמ, וכן היקף ראש באחוזון 50.
אני חושבת שיש כמה סיבות לכך שהוא רזה,
ראשית הוא מאד מאד פעיל ואקטיבי, שנית הוא לא אוכל הרבה, ובנוסף אביו מאד רזה.
אבל אני דואגת... עשינו בדיקות מגוונות דרך רופא הילדים והכל תקין.
הנה התפריט שלו (תינוק יונק בלבד):
7:00 - יונק
10:00 - פירות עם בסקויט / שקדיה / טחינה - 60 מל
14:00 - מרק עם בשר - מקסימום 50 מל'
17:00 - יונק
20:00 - דייסת מטרנה גם וגם 80 מל
לילה - יונק פעמיים
השאלות שלי הן כאלו:
מה אני יכולה לעשות בנוגע לתפריט שלו כדי שיעלה יותר במשקל?
ניסיתי לתת לו מגוון מזונות לצהריים אולם הוא לא ממש מתלהב מהטעמים השונים (ניסיתי המון מתכונים מהספר "טעמים ראשונים" אולם נראה לי שזה מתוחכם מדי עבורו. אוהב כנראה אוכל פשוט, מתקתק, ובעיקר את הירקות הכתומים.). איזה ארוחות צהריים ניתן לעשות לו?
בנוסף, אוכל מרקמים מרוסקים מאד. כשאני מעבה את המרקם לוקח לו המון זמן לאכול ואז הוא מאבד סבלנות ואוכל עוד פחות. הוא כן מחזיק ביד בסקוויט מטרנה ובייבי בי ואוכל יפה.
הבעיה, מן הסתם, שהוא יונק ולכן אינני יודעת כמויות של מזון.
כשאני מנסה להוסיף לו עוד אוכל על הנל' הוא פשוט סוגר את הפה ולא נענה. אני לא רוצה שעניין האוכל יהפוך למלחמה.
אשמח לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
בת-חן כהן30/04/2010שלום תמרית
ראשית הייתי ממליצה לך להתחיל להגדיל לו כמויות, הכמויות של המוצקים שציינת קטנות מידי כדי שיהוו ארוחה- הכפילי או השלישי את הכמויות, זה עניין של זמן עד שילדים מסכימים להגדיל כמויות אבל בהדרגה אפשר להשיג זאת.
שנית- העשרה קלורית של המזון:
את הירקות תעשירי ע"י הוספת שמן זית או טחינה- גולמית. שימי לב כשאת מוסיפה את הטחינה יש תורך ביותר מים.
את הפירות תעשירי ע"י הוספת אבוקדו או טחינה. אין צורך בהוספת חלבה, חלבה זה בעצם טחינה עם סוכר אז את הסוכר נותנים הפירות ואם תטעמי תראי שיש לזה טעם של טחינה. אל תחששי מרעיון האבוקדו- ילדים מתים על זה, בעיקר עם בננה.
אם את יכולה לשאוב לפעמים את החלב תוכלי להעשיר גם אותו ע"י הוספת דייסה- 2-3 כפות לבקבוק בערך, את יכולה להשתמש בדייסת אורז או קורנפלור.
לגבי ארוחות הצהריים- את יכולה לטחון כל סוג של בשר-עוף/בקר/דג/הודו עם תוספת פחמימתית כלשהי כמו תפו"א פסטה אורז ואם הוא אוהב את הירקות הכתומים את פשוט תוסיפי קצת בטטה או גזר לתבשיל וטטחני הכל.
בהצלחה מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגדלת כמויות אוכל
תמרית01/05/2010תודה על המענה,
אולם עוד שאלה - כיצד אני יכולה לגרום לו לאכול יותר כמויות?
אני יודעת שהוא אמור לאכול יותר בכל ארוחה, ואני מן הסתם מציעה לו יותר אוכל אולם הוא אוכל כמה שהוא רוצה ואז פשוט סוגר את הפה ומסרב להמשיך.
כיצד את מציעה שאגדיל את גודל הארוחה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)