תזונת תינוקת בת 7 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת תינוקת בת 7 חודשים
    אמא
    10/05/2010

שלום
    בתי בת שבעה חודשים. יונקת מלא
    לפני חודש וחצי התחלתי טעימות של ירקות ופירות
    עכשיו שאני רוצה ממש לשלב לפחות ארוחה אחת ביום במקום הנקה זה לא ממש מצליח.
    בתי לא מוכנה לאכול יותר משתי כפיות של ירק או פרי..
    מה עליי לעשות בכדי להעלות את הכמות של הארוחה?
    תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• כל הכבוד על הנקה מלאה 7 חודשים :)

אורלי
    10/05/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה סבלנות

מיכל
    11/05/2010

היי, אני נותנת לבני טעימות מגיל 4 חודשים, כעת הוא בן 7 חודשים וחצי, נכנס לגן (נמצא שם כבר חודש), רק בימים האחרונים הגננת מספרת שהוא מתחיל לאכול קצת יותר (אך הוא עדיין נחשב לסרבן מוצקים). צריך להקפיד על ארוחת בוקר, פירות, וצהריים, ירקות. אני נותבת גם בחמש אחה"צ משום שהוא מסרב לאכול. הוא סוגר את הפה, מוציא לשון ולא נותן לכלום להכנס, לכן צריך הרבה סבלנות. להתחיל מ 2-3 כפיות ולזרום עם הילדה. את יכולה לשנות מרקמים, טעמים וכמו שכבר כתבתי הרבה מאוד מאוד סבלנות. בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמויות

נורית קליפר
    11/05/2010

הי אפרת,
    אל דאגה, רק התחלתם מוצקים, תני לה זמן.......המשיכי להציע לה ארוחות בזמנים קבועים ותראי איך שזה מסתדר מעצמו. הכי חשוב שתקפידי להגיש את הארוחות בזמן שבתך רעבה ולא לאחר הנקה לדוגמה. תני לבתך לטעום ולההתנסות בשלב זה, המטרה היא עד גיל שנה לאכול משולחן האוכל המשפחתי כך שיש מספיק זמן.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצקים והנקה - איך עושים זאת נכון

אמא
    11/05/2010

תודה,
    אני קצת מבולבלת לגבי איך משלבים את הנקה עם המוצקים..
    יועצת ההנקה טוענת כי יש להניק קודם ולאחר מספר דקות להציע את המוצקים, זאת בכדי שלא תהייה בעיה עם תפוקת ייצור החלב שהרי המזון העיקרי עד גיל שנה הוא החלב ולא דברים אחרים..
    בקיצור אני מבולבלת.. כי לפי הנחיה זו היא לעולם לא תהיה רעבה..(אם היא יונקת לפני)
    אשמח לתגובה..

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ומוצקים

נורית קליפר
    13/05/2010

הי אפרת,
    את צודקת אכן מבלבל, אנסה להסביר את שני הצדדים. זה נכון שהנקה/תמ"ל היא עיקר תזונת התינוק עד גיל שנה, אבל מגיל 6 חודשים חלב אם כבר לא מספיק מבחינה תזונתית ומזון הופך להיות למזון משלים ולא רק טעימות.......המטרה היא שבערך בגיל שנה התינוק יאכל משולחן האוכל המשפחתי וכך יקבל מגוון רחב של ערכים תזונתיים. יועצת ההנקה צודקת בכך שתינוק שמאד רעב לא יהיה סבלני מספיק "להתאמן" באכילת אוכל מוצק, מה גם שככל שמיניקים פחות אכן תפוקת החלב יורדת, אבל.......חשוב לתת לתינוק אפשרות לחוות טעמים, טקסטורות של מזון מוצק שהרי זה כן הופך לעיקר תזונתו לקראת גיל שנה ואחרי. עצתי- למצא את האיזון הנכון לך ולבתך. במידה ואת דואגת לאספקת חלב, את תמיד יכולה לשאוב בזמן שהיא אוכלת אוכל מוצק, או פשוט להניק בתום הארוחה, כמובן שככל שתתקרב לגיל שנה יחס הנקה/מזון מוצק בדר"כ משתנה......

מקווה שזה עוזר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לדאוג?

אפרת
    13/05/2010

תודה על התשובה זה מאוד עוזר..

בעקבות תשובתך אני מבינה שכרגע ביתי לא מקבלת את כלל הערכים התזונתיים להם היא זקוקה כיוון שהיא לרוב יונקת. בבוקר אוכלת 2 3 כפיות של פרי ובצהריים 2 3 כפיות של ירק...(אציין כי היא מתפתחת ממש יפה ורגועה).
    האם עליי לדאוג ולנסות לשנות את המצב בצורה המהירה ביותר או שאני יכולה לזרום איתה ולאט לאט להגדיל את המנות עם הזמן?
    אשמח לעצתך
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה/מוצקים

נורית קליפר
    13/05/2010

הי אפרת,
    לא לדאוג! וכן לזרום........:) את יכולה להרגיש רגועה ולזרום בקצב שמתאים לכן, פשוט המשיכי להציע מגוון רחב של מזונות, אוכל זה גם הנאה אז תהני להגיש לה מזונות שונים ולתת לה להנות מהן בעצמה, אין סיבה להילחץ.....וכמובן להמשיך לעקוב אחרי משקל והתפתחות

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו