שאלות לגבי תינוק בן ארבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי תינוק בן ארבעה חודשים
    בטי
    16/05/2010

שלום רב,

1. ילדי בן ארבעה חודשים, שוקל 6.4 אוכל ארבע ארוחות ביום של 180. האם זה תקין? או מעט מידי? יש לציין כי אכל בעבר חמש ארוחות (אחת היתה בלילה), אך היום הוא ישן שינה רציפה משמונה עד שש/חמש בערך. הוא אוכל כל 4 שעות בממוצע. משחק, רגוע וחייכן. האם יש צורך להעיר בגיל זה את הילד (בערך ב11-12) כדי שיאכל מנה נוספת. לעיתים הילד אינו אוכל במשך 10-11 שעות וזה קצת מדאיג אותי.....

2. האם ניתן לפרט מעט על נושא הטעימות בגיל זה? האם להתחיל מירק אחד ספציפי או לתת לו לטעום מהאוכל המובשל שאנו מכינים לעצמנו?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונה

בת-חן כהן
    18/05/2010

שלום
    אין להעיר תינוק שמשקלו תקין בכדי לאכול בלחלה ובסה"כ בנך אוכל יפה מאוד ואין צורך להוסיף
    לגבי עניין הטעימות
    מתחילים כל פעם עם ירק אחר מס' כפיות למשך יומיים שלושה את אותו הירק ואז מחליפים
    לאחר שטעם את כל הירקות התחילי באותה דרך עם הפירות. על המזון להיון טחון למחית חלקה ללא גושים.
    לאחר שעברת את השלב הזה בהצלחה תוכלי לתת לו מרק שמורכב ממס' ירקות- כל פעם כמה שהוא יסכים, עד שתגיעו לכמות של 150 מ"ל ומעלה וזה כבר יכול להחליף מנה
    לגבי הפירות- 2 פירות יכולים להחליף ארוחה.

בהצלחה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד כמה שאלות

בטי
    19/05/2010

קודם כל תודה על התשובה המפורטת והברורה.
    אני עדיין לא רגועה...ולכן אשאל
    1. הילד ישן 10-12 שעות בלילה ללא אוכל. האם במצב כזה ישנו חשש לאיבוד נוזלים, בעיקר בקיץ? לעיתים רחוקות הצואה שלו קשה יותר מהרגיל ולכן היו לי החשדות שאולי הוא לא מקבל מספיק נוזלים.

2. האם ניתן להגדיר כמה צריך תינוק לאכול בגיל ובמשקל שלו: ארבעה חודשים, 6.4 ק"ג, גובה 63 ס"מ? (כי לפי הנוסחה של 150 כפול משקל גופו, הרי שהוא מקבל פחות מזה בהרבה. הוא מקבל 180 כפול 4= 720). דרך אגב, הוא באחוזון 25-50

בטיפת חלב אמרו לי שעל פי משרד הבריאות תינוק צריך לאכול 5 ארוחות ולכן ההמלצה להעיר את התינוק, מה שלא נשמע לי הגיוני!!!
    בכל מקרה 5 ארוחות בזמן ערות אני לא מצליחה להכניס... זה יוצא הפרשים של פחות מארבע שעות והתינוק לא נראה רעב בכלל!!! יש לך עצה מה לעשות בנידון??????

תודה רבה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו