תזונה של תינוקת בת כמעת 8 ח'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה של תינוקת בת כמעת 8 ח'
    נטע
    26/05/2010

שלום, יש לי כמה שאלות בנושא תזונת תינוקות.
    1. נאמר לי בטיפת חלב שלא לתת מוצר חלב כולל גבינות ומעדנים עד גיל 9 ח'. ככה אני עושה אבל אני רואה הרבה אמאות שכן נותנות לתינוקת מעדנים וגבינות. אז מה נכון ואם כדאי להתאפק עד 9ח?

2.בת שלי נמצאת חצי יום אצל סבתא וזה משפיע על סדר יום שלה וארוכות.זאת אומרת למשל שארוכת ירקות היא אוכלת רק כאשר אני חוזרת מעבודה וזה לא יותר מוקדת מ16.
    היא אוכלת ככה (שעות וכמויות +-):
    5.00 תמ"ל 150
    9.00 תמ"ל עם דיסה
    11.00 פרות (לפי חשק שלה -אין ההערכה מדוייקת-אולי חצי תפוח או שליש בננה)
    13.00 תמ"ל 150
    16.00 פירה ירקות או ירקות עם בשר הודו או עוף
    18.00 קצת פרות
    20.00 תמ"ל עם דיסה 150
    23.00 עוד קצת דיסה - 30-60

כמו שאת רואה היא אוכלת בכמויות לא גדולות אבל הרבה פעמים ביום. אה אם זה בסדר? מה ניתן לשפר?

3. שאלה אחרונה.
    עד לפני חודש היא היתה הולכת לישון ב21.00-22.00 וארוכה אחרונה היתה בערך בשעות אלה. בבוקר היא הייתה מתעוררת ב6.00- אוכלת וממשיכה לשון עוד עד 8.00 בערך.
    כרגע היא כבר לא רוצה לשון אחרי צהוריים ובערב היא הולכת לשון ב20.00 עם ארוחה אחרונה בערך 20 ד לפני שינה. היא מתעוררת ב3.00 או 4.00 או 5.00 - אוכלת וממשיכה לשון ? אה אם זה בסדר שמתעוררת כל כך מוקדם ורוצה לאכול?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונה 8 חודשים

נורית קליפר
    26/05/2010

הי נטליה,
    1. לפי הנחיות משרד הבריאות אין להגיש מוצרי חלב לפני גיל 9 חודשים, כך שכדאי לחכות עד לגיל זה.
    2. את יכולה להוסיף פחמימה לארוחת הצהריים או קטנייה, את יכולה גם להגיש ארוחת ערב: פיסות לחם דקות ורכות עם ממרח, ביצה טחונה עם אבוקדו או רסק עגבניות, פסטה וכו. כמובן שחשוב להגיש כל מזון במרקם המתאים ולהגיש כל מזון חדש בהדרגה.
    3. לגילה, זה נשמע בסדר גמור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו