חמישה חודשים ומוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חמישה חודשים ומוצקים
    חגית
    27/05/2010

שלום,
    בני בן 5 חודשים ושבוע, ואני די אובדת עיצות לגבי המעבר למוצקים- התחלתי לו טעימות של ירקות- אבל לא ברור לי אם אפשר כבר לתת לו מנה שלמה ומה הכמות המומלצת כמנה? מתיי אפשר להוסיף עוף/בשר לארוחה- ואיזה בשר כדאי? אילו דגנים?
    מתי אפשר לשלב שתי ארוחות- גם של פירות? אחרי הטעימות אפשר כבר לעבור בהדרגה לארוחה מלאה- ואני די מעכבת את זה כי חששתי שזנ מוקדם מדי עבורו...מה גם שיש לו כאבי בטן ויציאות מרובות אחרי ארוחת ירקות.
    מתי אפשר להוסיף גם ארוחה שלישית? קראתי בפורום שהמלצתן למשל על אכילת פסטה ברוטב עגבניות- הכוונה לטחון את זה? מאיזה גיל מומלץ?
    תודה מראש,
    חגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חמישה חודשים ומוצקים

הוספת תגובה

• שלום- דילגתם עלי- אשמח לתשובה, תודה

חגית
    02/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות

נורית קליפר
    03/06/2010

הי חגית,
    עד גיל 6 חודשים מדובר בטעימות ולא ארוחות של ממש, לפי המלצות משרד הבריאות,בין גיל 17 - 26 שבועות אכן עיקר תזונת התינוקות צריכה להיות חלב אם או תמ"ל תוך כדי חשיפה לטעימות מזון בכמויות קטנות: 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום. מטרת הטעימות היא לחשוף את התינוק לסוגי המזון השונים. אכילה למטרות תזונתיות אכן מתחילה רק מגיל 6 חודשים כשאז חלב אם או תמ"ל כבר לא מספיקים מבחינה תזונתית.

מגיל 6 חודשים, את יכולה להתחיל להגיש 1-2 ארוחות ביום ולהתקדם הלאה, חשוב להגיש כל מזון חדש בהדרגה במשך יומיים שלושה ולהגיש כל מזון במרקם המתאים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו