בת 7 חודשים שלא מוכנה לאכול פירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 7 חודשים שלא מוכנה לאכול פירות
    שיר
    30/05/2010

שלום,
    הבת שלי, בת 7 חודשים, אוכלת מרק עוף טחון עם המון ירקות (גזר, תפוח אדמה, דלעת, בטטה, קישוא, סלרי, בצל, פטרוזיליה וכמובן עוף) ומתלקקת בכל פעם.

הבעיה היא עם פירות. ניסיתי לתת לה תפוח עץ (בהתחלה תפוח אדום שהוא טיפה חמצמץ ואח"כ מסוג "מוזהב" המתוק) שריסקתי, והיא מוכנה לטעום כמה כפיות אבל מכפית לכפית לוקח לה יותר זמן עד שהיא פותחת את הפה, ואח"כ היא מפנה את הראש הצידה, וזה גורם לה לצמרמורות עם כל כפית ולרפלקס הקאה (אם כי היא מעולם לא ממש הקיאה בזמן שניסיתי לתת לה אוכל).
    כאמור זו היתה התגובה עם התפוח הכי מתוק שאני מכירה בשוק, ואח"כ זה קרה גם עם בננה, ועם שילוב של בננה ותפוח...
    נתתי לה לטעום פעם אחת קוביות ממש ממש קטנטנות של אבטיח והיא לא התנגדה, והיא גם אוהבת קצת מיץ ענבים מהקידוש בשבת על המוצץ. ככה שאני לא חושבת שיש בעיה עם הטעם המתוק באופן כללי.
    אולי זה המרקם של התפוח והבננה המרוסקים, ואולי זה הטעם הספציפי של תפוח ובננה שלא טעים לה. ואולי משהו אחר בכלל...
    מה אני יכולה לעשות כדי להבין מה מפריע לה? ומה לעשות כדי להתגבר על הבעיה וכן לתת לה פירות?
    האם לנסות פירות אחרים? איזה פירות?
    באילו צורות/מרקמים ניתן לתת את הפירות חוץ מאשר לטחון אותם?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פירות

נורית קליפר
    30/05/2010

הי שיר,
    את יכולה לנסות ולהציע פירות אחרים, חשוב להגיש במרקם המתאים כמו כן להגיש כל פרי חדש בנפרד במשך יומיים שלושה ולוודא שאין תגובה. את יכולה להוסיף לפירות הטחונים טחינה, שקדיה או אבוקדו ייתכן וזה יעשיר את טעם הפירות ותאהב את זה יותר. לאחר שלב הטחינה אפשר להגיש פיסות דקות ורכות של פרי כמו מלון, אבטיח, אפרסק ועוד.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו