תינוק בן חצי שנה- שאלת כמויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חצי שנה- שאלת כמויות
    אורית
    26/06/2010

שלום,
    השבוע אני מתכננת לעבור מטעימות לארוחות
    האם אנו אמורים "לספור" את הכמויות ?
    אני הנקתי עד גיל 4.5 חודשים וכשעברנו לתמ"ל מלא שמנו לב כי הוא אוכל כ 600-700 מ"ל ליום בלבד ( כולל ארוחות לילה.. מתעורר פעמיים לאכול ) , הוא שקל 7 קילו , כרגע 7.4 - אמנם עלה במשקל אך ירד באחוזונים, ולפי מה שהבנו כמות זו נמוכה למשקלו והוא אמור לאכול 120-150 על כל קילו שלו.
    לכן אנו רוצים עדין לספור כמויות כדי לראות שהוא אוכל טוב (מעבר לעליה במשקל)
    1. איך אני אמורה לספור פירות - או מה הכמות הנורמלית ליום?
    2. כנ"ל מרק- מהי הכמות הנורמלית ליום ומה מנה ממוצעת אמורה לכלול.
    אני מתכוונת להכין אחת לשלושה ימים- כמה מים יש לשים על כמה ירקות ועוף ?( כלומר- מהן הפרופורציות.. בין הירקות למים כדי שנדע שמנה ממוצעת אכן מזינה ומכילה מספיק ירקות)
    3. האם לפי כמויות של תמ"ל שהוא אוכל כרגע יש מקום לבירור את חוסר תיאבון או להמתין עם המוצקים ולבדוק? אני מניחה שזה משפיע לו על השינה בלילה ולכן הוא קם ולא ישן שינה רצופה עד הבוקר
    תודה רבה מראש
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מקפיצה.. תודה !

אורית
    29/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורית

שרית עטיה-שמואלי
    01/07/2010

הי אורית
    אנסה לענות על כל שאלותיך
    1.
    בעקרון הכמויות ילכו ויגדלו . כשמנת פירות ירקות תגיע ל80-100 מ"ל זו כבר ארוחה . עד אז נסי להציע לו גם תמל אחרי הירקות פירות.
    2. רצוי שמנה תכיל כ40 גרם בשר וכמות של ירק אחד לפחות.
    3. תלוי בעקומות הגדילה ,בקשי הערכה מרופא הילדים או מאחות טיפת חלב והם ידריכו אותך אם יש צורך בברור נוסף
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שרית

אורית
    04/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו