מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בתיאבוןאנה27/06/2010
ערב טוב,
ראשית אני מודה מראש על המענה שלכן וההתייחסות האישית.
לפני כשבוע שאלתי מספר שאלות ולצערי לא קיבלתי תשובה. אני שואלת שוב את השאלות וברשותכן מוסיפה עוד מספר שאלות.
בני בן שנה נמצא באחוזון 25-50 מאז מעבר למוצקים לא הראה חשק רב לאכול. אני מאמינה שהדרך בה ניסיתי להרגילו לאוכל הייתה שגוייה וברצוני לדעת כיצד אני יכולה לגרום לו להנות מאוכל ולא לאכול כדרך שיכנוע?
שאלה נוספת, כאשר היה אוכל היה בדרך כלל אוכל באופן עצמאי עם אצבעותיו. היום כאשר אני מושיבה אותו על הכיסא הוא מתחיל לאכול ולאחר מספר דקות משליך את האוכל על הריצפה. כאשר אני מנסה להאכילו מהכפית בדרך כלל דוחה את האוכל ולא מוכן לפתוח את הפה.כיצד עלי להגיב במקרה כזה? האם לנסות להסיח את דעתו? או לוותר?
בצהריים אני משלימה את ההארוחה עם בקבוק מטרה+דייסה.
לאחרונה עבר חיסון של גיל שנה ומאז כמעט ולא מוכן לאכול מרצון. הרבה שיכנועים והסחות דעת.
מה עלי לעשות?
מידע נוסף, עולה כ200 גרם לחודש. האם זאת עלייה תקינה?
אני שוב מודה לכן.
אשמח מאוד לקבל תשובה מכן
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בתאבון
נורית קליפר29/06/2010הי אנה,
תודה וסליחה על העיכוב במתן התשובה.
1. לא ציינת כיצד האכלת אותו בעבר אבל הדרך הטובה ביותר להתמודד עם נושא האוכל הוא להגיש ארוחות מגוונות ומזינות בזמנים קבועים כ 3 ארוחות ו 2 ארוחות ביניים. את יכולה לשוחח עם בנך בזמן הארוחה, לארח לו לחברה, לאכול איתו ופשוט לתת לו לבחור כמה הוא רוצה לאכול ומה הוא בוחר לאכול מהאוכל שהגשת. בין הארוחות וארוחות הביניים חשוב לא להגיש לאכול כדי שיפתח רעב לארוחה הבאה. בצורה שכזו, את יכולה להיות רגועה שאת התפקיד שלך עשית......ולא להלחץ ממה וכמה בנך אוכל כי להכריח לאכול פשוט אי אפשר.
2. אין צורך להסיח את דעתו בדברים שלא קשורים לארוחה, זה שלב מאד אופייני לגילו, לשיקולך, אם נראה לך שאכל מספיק וששבע, את יכולה לסיים את הארוחה.
3. ייתכן וחוסר התאבון נובע מהחיסון, אם יימשך מעבר למספר ימים את יכולה להתייעץ עם רופא הילדים
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)