מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עודף משקל ב 3 חודשים?!יעל06/07/2010
שלום,
בתי בת שלושה חודשים ושבוע ובטיפת חלב האחות אמרה שמכיוון שמשקלה (5.5 קילו) באחוזון 90 אבל הגובה באחוזון 25 היא "שמנה מדי"...
היא אוכלת כארבע פעמים ביום 180 סמ"ק תמ"ל: ב 7 בבוקר, 11-12, ארבע אחה"צ ועוד פעם ב7-8 בערב. היא ישנה 11 שעות ברצף בלילה, שנת בוקר ושנת אחה"צ של כשעתיים כל אחת, פעילה ושמחה בזמן העירות... הלו"ז הזה נקבע בדרך כלל על ידה (אני לא "מושכת" אותה בין ארוחות או דוחפת לה או כל דבר אחר אלא זורמת עם הצרכים שלה). בקיצור, נראה לי שהיא בסדר גמור ואני לא מבינה מה אני אמורה לעשות - להרעיב אותה? להחזיר אותה למחזור של 6 ארוחות קטנות יותר? מה הקטע?
בעייה אחרת שאולי קשורה היא עניין היציאות - היא לא ממש עושה קקי...בשבועות הראשונים שלה היא משכה לפעמים גם 4 ו 5 ימים בלי לתת צואה, אחר כך התייצבה על פעם ביום ובשבועיים האחרונים שוב מושכת יומיים שלושה. למדתי לעשות לה עיסוי בבטן שלפעמים מעודד יציאת צואה ולפעמים לא. היא לא מראה סימנים מיוחדים של כאבי בטן ולפעמים עושה פרצופים וקולות של "אני עושה קקי" אבל מתעייפת במהירות ומתייאשת. האם ייתכן שהיא סובלת מעצירות? הייתכן שהיא פשוט "מתעצלת" (אני מבינה שזה מאמץ די גדול :-) או שאולי זה קשור להאכלות? אולי פשוט יש לה מטבוליזם איטי יותר שגם מעכב את הצואה וגם גורם להשמנה?
אשמח לעזרה, עצה והרגעה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 חודשים
נורית קליפר08/07/2010הי לילי,
אל דאגה! נשמע שביתך אוכלת באופן מסודר ביותר ואין שום דבר שניתן לשנות או שצריך לשנות. זהו כנראה המשקל המתאים לבתך כרגע וככל שתגדל ותהיה פעילה יותר סביר להניח שתרד באחוזונים. הסירי דאגה מלבך וצר לי שהלחיצו אותך בטיפת חלב על דבר שלא מדאיג בכלל!
לגבי העצירות, ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים, לא נשמע שזה קשור למשקל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)