בת 7 חודשים - אכילה בלילה ושתיית תה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 7 חודשים - אכילה בלילה ושתיית תה
    תמר
    06/07/2010

בתי בת 7 חודשים. הולכת לישון ב-20.00 וקמה ב-6-7 בבוקר. במהלך הלילה יונקת פעמיים. האם נורמלי?
    בנוסף, סבתא שלה נתנה לה לטעום תה לימונית, לואיזה ומליסה והיא מאוד אהבה את זה. רכיבים: לימונית, עלי לואיזה, מליסה, תמצית לימון טבעית. האם מותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אכילה בלילה ותה

נורית קליפר
    08/07/2010

הי תמר,
    לגבי ההנקה בלילה, נשמע לי נורמלי, לגבי התה, מצטטת את ההנחיות החדשות של משרד הבריאות:
    5.3.2 . "תה צמחים: במשקאות על בסיס צמחים קיימים חומרים בעלי פעילות פרמקולוגית. בשל
    משקלם הקטן, תינוקות פגיעים יותר ממבוגרים לפעילות פרמקולוגית של חלק מן המרכיבים
    המצויים בתה הצמחים".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי תפריט לבת 7 חודשים

תמר
    08/07/2010

בתי בת 7 חודשים, תפריט יומי:

7:00 הנקה
    10:00 מנת פירות - 200-300 מ"ל - מלון, אגס, תפוח, בננה, תפוז, אבוקדו. עכשיו התחלנו לתת בנפרד גם 2-3 כפיות עגבניה מרוסקת
    12:30-13:00 מרק ירקות - 100 מ"ל - לא משתגעת על זה בכלל - גזר, תפו"א, בטטה, דלעת, קישוא, עוף. התחלנו עכשיו להוסיף קצת שמן זית.
    15:00-16:00 בקבוק סימילאק 100-140 מ"ל
    17:30-18:00 הנקה
    19:45 הנקה לפני השינה (במהלך הלילה הנקה או שתיים נוספות).

מה דעתכן?

תודה,
    תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט

נורית קליפר
    09/07/2010

הי תמר,
    נפלא! עוד מעט תוכלי להוסיף גם ארוחת ערב, במקום ההנקה של 17:30 - 18:00
    את יכולה לגוון את הבשר במרק - הודו או בשר בקר במקום העוף, מכיוון שהם מכילים יותר ברזל. יכולה להוסיף למנת פירות אבוקדו/טחינה/שקדיה

בתאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקת לילה

לילך
    08/07/2010

בוקר טוב,
    שאלת אם הנקה פעמיים בלילה נורמלית -כנראה שכן
    השאלה אחרת:
    האם התינוק קם מתוך הרגל או רעב?באופן עקרוני כמו שאת לא קמה בלילה לאכול כי זו שנת לילה כך גם תינוקך צריך לפעול אלא שהוא מתרגל לקום אלייך להנקה ולא כי הוא רעב(למרות שנראה שהוא יונק במרץ וחשק רב כאילו רעב מאוד)

אני ממליצה לך לפנות לפורום של הפרעות שינה לתינוקות באתר זה להתייעץ על ד"ר מרקו שי מומחה שעזר לי לקבל הרבה כלים להתמודדות עם קימות בלילה לתינוק,
    השיטה מתבססת על הרגלי שינה נכונים והירדמות עצמית של התינוק שעוזרת לו לישון במהלך הלילה ברצף.
    אישית ד"ר מרקו המליץ לי מגיל 3 חודשים בתנאי שהילד מתפתח טוב,בריא ועולה במשקל לגמול מהנקת לילה.
    אם תינוק יונק טוב במהלך היום אין סיבה התפתחותית לקימות שלו להנקות נוספות זה לא מה שיוריד לו במשקל או יעצור התפתחות ההיפך הוא הנכון הקימות וההרגל יגרמו לנזק בהפרעות שינה לכם ולו בעיקר.
    השיטה מתבססת על עיקרון פשוט -ברגע שאת מרגילה את התינוק להרדם תחת תלות מסויימת כמו -הנקה,מישוש שיערך,ידיים,נענוע מיטה וכדומה-אחרי שהתינוק נרדם עם תלות זו יש לו מנגנון לא מסודר במהלך הלילה של יקיצות מרובות והוא ירצה לחזור לישון עם הזיכרון של ההרדמות האחרונה שלו-אם זה הנקה אז כמובן שהנקה תחזיר אותו לישון ובכייף...
    לכן ממליצים על טקס שינה מסודר בשעת ערב להאכיל ורק אחר כך לקלח ולשים במיטה בחדר חשוך ללא מובייל להרדמות עצמאית,ההתחלה לא פשוטה טיכולה לגרום לבכיות אך את צריכה לקבל החלטה שאת לא מרימה ולא מניקה כדי שירדם אלא עוזרת לו להשיג הרדמות עצמאית ,ישנה שיטה של 5 דקות שעובדת מאוד טוב במקרה והתינוק בוכה בהשכבה אם תרצי לדעת מהיא אשמח להסביר.

בנוסף לגמול בהדרגה מהנקה בלילה ואיך?כל קימה של התינוק בלילה להניק אותו במקום 10 דק' להוריד בהדרגה ל 7 דק',אחרי כמה ימים להוריד ל 5 דק' ולהתמיד במהלך שבוע + ,
    אני ראיתי ממש שינוי עצום תוך שבועיים הילד מעצמו דילג על האכלות בלילה וכשקם בבוקר בשעה 06:00 למשל קיבל הנקה מצויינת ומשביעה!
    היום אולי זה לא מפריע לקום בלילה להנקות אבל בעוד מס' חודשים זה הרגל חזק שקשה להוריד לכן ממליצה לך בחום לפעול כך ולקבל לילה טוב לכם ולתינוקכם
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ללילך

תמר
    08/07/2010

לילך תודה רבה על העצות המפורטות!
    האמת שהתייעצתי עם ד"ר מרקו בפורום והקשבתי לעצתו ובלילות האחרונים לימדתי אותה להירדם עצמאית וזה באמת עובד, ביום הראשון היה קצת בכי, ביום השני פחות ובלילה השלישי נרדמה לבד בלי שום בעיה ואכן ישנה יותר וקמה רק פעם אחת לינוק. אני משערת שהיא תיגמל גם מזה בהדרגה. לגבי שיטת ה-5 דקות, יישמתי אותה אבל לא בדיוק 5 דק' כי זה הרבה זמן לבכות, נכנסתי כל 2 דקות בערך וזה די עבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על שיטת 5 הדקות

נעמה
    08/08/2010

לילך או תמר, התוכלו להסביר מה השיטה?

התינוקת שלי בת כמעט 7 חודשים. היתה סקרנית לאוכל ונהנתה מהכל עד לפני שלושה שבועות שהתחילו לבקוע שיניים. מאז, למרות שהשלב הראשון חלף ואנחנו רגועים בינתיים, היא מסרבת לאכול ארוחה מלאה אחרת מאשר הנקה או לכל היותר בקבוק. אפילו לטעום דברים היא מתנגדת.

בלילה הולכת לישון בשמונה, באחת עשרה אני מאכילה אותה מתוך שינה, ולאחרונה היא מתעוררת לאכול שוב בסביבות ארבע (אחרי שתקופה יפה היא כבר המשיכה לישון עד שש ויותר). מסרבת לחזור לישון רק עם מוצץ או מים, מלווה בצרחות קורעות לב.
    חוץ מזה במשך היום היא אוכלת כל 4 שעות (הנקה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו