מתן מים וכאב בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתן מים וכאב בטן
    אלה
    29/07/2010

שלום,בני בן 3 וחצי חודשים,שוקל בסביבות שמונה וחצי קילו.אוכל תמ"ל כל שלוש שעות וגם פעמיים בלילה.מסיים בין 120-180 cc לפי רצונו.לאור המשקל הגבוה בטיפת חלב אמרו לי להחליף את הארוחות בלילה במים ולמשוך רווח של 4 שעות בין ארוחות-לתת לו לשתות מים.יש לציין שבני מתפתח יפה מאוד לגילו (כבר בגיל חודשיים וחצי התחיל להיתהפך מגב לבטן ולהרים ראש 90 מעלות).בגמר 3 שעות אחרי הארוחה,בני התחיל לבכות כי ניהיה רעב אז הבאתי לו בסביבות 60 cc מים לשתות..הוא שתה את הכל והמשיך לבכות.הבנתי שהתינוק רעב,אז הכנתי לו בקבוק והוא שתה כמעט את כולו,ולאחר מכן התפתל ובכה.האם מתן מים ולאחר מכן תמ"ל עלול לגרום לכאבי בטן?כל העניין של החלפת ארוחות במים ולמשוך עד 4 שעות נראה לי התעללות בתינוק-אם הוא רעב לפני..האם אני טועה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתן מים וכאב בטן

הוספת תגובה

• מים לתינוק

נורית קליפר
    01/08/2010

הי אלה,
    נשמע לי מאד מוזר שהמליצו על מתן מים לתינוק כל כך צעיר שכן זה אפילו מסוכן. עד גיל חצי שנה או לפחות עד התחלת מזון מוצק אין צורך במים! תינוקות מקבלים את כמות הנוזלים שהם צריכים מתמ"ל או חלב אם ונתינת מים יכולה לפגוע במאזן האלקטרוליטים בגוף.

הייתי ממליצה להמנע ממים, החל מגיל 4 חודשים אפשר להיות יותר קשוחים לגבי אכילת לילה, ויש רופאים מסוימים שאף טוענים שמגיל 16 שבועות, לתינוקות במשקל תקין, אין צורך באכילה בלילה. כרגע נסי לרווח את הארוחות בלילה ל 4 שעות, אם רעב, דעתי האישית-תני לו לאכול, אך כמובן תודאי שזה באמת רעב. החל מגיל 4 חודשים, את יכולה כבר להתעקש יותר בלילה על משיכת הזמן בין הארוחות ואם להאכיל בלילה בכלל.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו