מתן דייסות לבן 5 וחצי חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתן דייסות לבן 5 וחצי חודשים
    מעיין
    06/09/2010

שלום
    בני בן 5 וחצי חודשים, מגיל 4 חודשים מקבל דייסת אורז/קורנפלור. בטיפת חלב נאמר לי שצריך לתת לו פעמיים ביום דייסה על מנת שתהיה תזונה מאוזנת. (חוץ מדייסות אוכל מטרנה, הנקה, מוצקים). המליצו לי לתת לו את הדייסות בכפית ולא בבקבוק, אבל לבקבוק מוסיפים כף אחת-שתיים ואילו לאכילה בכפית צריך להוסיף 4-5 כפות, ואני לא רוצה שהוא ישמין יותר מידי או שיסבול מעצירות. מאז שהתחיל לאכול דייסות הוא קפץ במשקל מאחוזון 40 לאחוזון 42 ואני לא רוצה שיעלה יותר מידי.
    אז איך באמת יותר מומלץ לאכול דייסה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה

מעיין
    12/09/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן דייסות לבן 5 וחצי חודשים

נעמי ברזילי-תאני
    12/09/2010

מעין שלום רב,

ראשית אני מתנצלת על העיכוב במענה לשאלתך.
    מבחינת דייסות הדייסה אמורה להחליף ארוחה . כיום יש גם דייסות המשולבות עם תחליף חלב שנקראות " גם וגם" ואת יכולה לנסות אותם. מומלץ לתת לו לאכול בכפית כך הוא יתרגל לאכילה עצמאית ואני יכולה להרגיע אותך ולאמר שלתינוקות יש מנגנון רעב- שובע מפותח מאוד. כך שאם הוא רעב הוא יאכל ואין לך מה לחשוש מעליה במשקל. את ממילא מנהלת מעקב אחר המשקל והגובה במסגרת טיפת חלב שינוי של באחוזוונים של 2% אינו נחשב לשינוי קיצוני. תמשיכי לעקוב ואם יהיה שינוי משמעותי אני מציעה שתיוועצי עם אחות טיפת חלב או דיאטנית לגבי התפריט היומי והשילוב של דייסה בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו