תזונה בגיל 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בגיל 9 חודשים
    לי
    16/09/2010

שלום,
    בתי בת 9 חודשים, נמצאת בין אחוזון 25-50 הן במשקל והן בגובה.
    התפריט שלה נראה כך:
    בגן- בין שמונה לתשע- פירות, בסביבות 12- מרק, בסביבות שתיים וחצי אמורה לאכול גבינה ואשל אך לאחר מספר כפיות מסרבת.
    בבית- בין שלוש לארבע מקבלת גמדים או דניאלה או שטוזים
    בשבע וחצי שמונה 100 מל' דייסת מטרנה סמיכה- גם וגם (אם רעבה בינהם הנקה)
    היא מתעוררת בדרך כלל פעמיים בלילה: בעשר- הנקה
    בשתיים- בקבוק דייסת מטרנה דלילה 120 מל'
    בשש-שבע בבוקר הנקה
    לפעמים בין לבין מקבלת עו בקבוק של דייסה לפי הצורך או אם מסרבת לאכול מנה אחרת
    השאלות שלי:
    1. האם בגיל 9 חודשים אמורים לקום כל כך הרבה בלילה. לי זה לא מפריע כלל ואני לא רוצה לגמול אותה מכך בכוח אם אין צורך
    2. האם זה בסדר ששאוכלת לעיתים 3 פעמים ביום דייסה? היא לא מוכנה לאכול תחליף חלב כלל!!
    3. האם הגיע הזמן להוסיף עוד ארוחה מוצקה לפני השינה? ואם כן, מה?
    4. באופן כללי האם התפריט שלה בסדר? אני לפעמים מרגישה שהיא לא אוכלת מספיק למרות שהיא לא מראה סימני רעב...
    אשמח לתשובה אני ממש מוטרת מענייני האוכל...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בגיל 9 חודשים

הוספת תגובה

• בת 9 חודשים

מרינה קוזמנקו
    17/09/2010

שלום לך לי!
    נענה על כל שאלה בנפרד:
    1. כל ילד ישן את שנת לילה שלו שונה ואין כאן נורמות
    2. 3 פעמים דייסה זה קצת מוגזם. בלילה את יכולה לתת לה רק פורמולה או הנקה (הרבה יותר עדיף!)
    3. מכיוון שבגן היא כמעט לא הכלה גבינה בסביבות שעה 2, אני ממליצה לך בשעה 4 בבית לתת לה במקום מעדן מתוק שרק מעלה סוכר ולא נותן הרבה רכיבים תזונתיים – ארוחה יפה ומשביע של ירקות ובשר או דג או קטניות (אם היא לא אכלה בשר/דג/קטניות בגן).
    4. אני לא רואה בתפריט לא בשר, לא דגים ולא קטניות. ומה יש במרק שהיא אוכלת בגן? ועוד שאלה – אילו דייסות את נותנת לה? את כבר יכולה להתחיל ולתת לה אוכל אצבעות, למרוח אבוקדו ושקדייה על הרך של הלחם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בגיל 9 חודשים

לי
    20/09/2010

תודה רבה על תגובתך.
    בתשובה לשאלותייך- בגן היא אוכלת מרק ירקות ומספר פעמים בשבוע קציצות דגים.
    אני מנסה להוסיף לה בשר אחר הצהריים אך עדיין לא התרגלנו ללוז החדש ואנחנו עדיין צריכות לעשות התאמות בתפריט וזו אחת הסיבות שפניתי אליכן.
    לגבי הדייסות- היא אולת אך ורק דייסת גם וגם מטרנה בננה תפוח ולא משנה מה ניסיתי. היא פשוט פותחת בשביתות רעב ומדלגת על הארוחות של החלב אלא אם מקבלת את הייסה הזו. השבוע שקלנו אותה ולצערי היא לא עלתה כלל בחודש וחצי האחרונים ושברה אחוזונים מטה אז הרופאה שלה אמרה שעליי לתת לה כמה שיותר קלוריות ואפילו 4 פעמים ביום דייסה זה בסדר, העיקר שתאכל. מה דעתך?
    לגבי אוכל אצבעות- אני לא חושבת שהיא מוכנה. אני מנסה כל הזמן לשים מולה חתיכות של אוכל אך היא רק משחקת איתן ולא מכניסה כלל לפה. מה לעשות?
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 9 חודשים

מרינה קוזמנקו
    20/09/2010

תמשיכי להציע לה בשר בצורות שונות ותתחילי גם עם הקטניות וביצים. אני מסכימה - צריך להוסיף קלוריות לתפריט היומי שלה. תכניסי אבוקדו, שקדייה וטחינה משומשום מלא לתפריט. רק תשימי לב להכניס אותם רק לפני ההגשה ולא בזמן הבישול על מנת לשמור על ויטמינים ורכיבי תזונה אחרים הרגישים לחום.
    אם היא עוד לא מוכנה להתחיל התנסויות עם אוכל אצבעות - תניחי לה למספר שבועות ואחר כך תציעי שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו