מבקשת שתעשו לי סדר בנושא הטעימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת שתעשו לי סדר בנושא הטעימות
    מבולבלת
    19/09/2010

בתי בת חמישה חודשים. יונקת מלא. עד כה טעמה בטטה, דלעת, קישוא, אגס ותפוח. אני מבינה אבל שיש לחשוף גם לעוד מרכיבי מזון כבשר, קטניות ודגנים. מה אני אמורה לעשות? להכין מרק ולשלב בו בשר כלשהו ודגן?
    איזו פחמימה מומלץ להוסיף למרק ( אורז, אטריות, בורגול? מותר קינואה?)
    מותר להוסיף קטניות למרק? ואילו מומלצות במידה וכן?
    ושאלה אחרונה- האם כדאי להכין דייסה? אם כן איזו דייסה מומלץ להכין (כוונתי היא לדייסה בייתית ולא לדייסה קנויה)

תודה רבה על ההתייחסות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת חמישה חודשים

מרינה קוזמנקו
    19/09/2010

עד גיל 6 חודשים מומלץ רק טעימות של מזונות. הטעימות לא צריכות להחליף ארוחה של חלב אם או תמ"ל, ולא יותר מ 1-2 כפיות עד פעמיים ביום. ועדיף לתת כל דבר בנפרד ולא מספר מאכלים יחד. את יכולה לתת לה לטעום כבר גם בשר (עדיף הודו אדום, כבד, בשר בקר כמו פילה או כתף), קטניות (עדשים, שעועית מאש, שעועית לבנה, אפונה ירוקה), דגנים (אורז, קינואה), טחינה (עדיף משומשום מלא). את יכולה עוד להמשיך ולהגדיל מגוון ירקות ופירות.
    בגיל 6 עד 9 חודשים מוספים עוד ביצה. ובגיל זה יש לתת לפחות ארוחה אחת שתחליף ארוחה של חלב אם או תמ"ל.
    בין 9 חודשים לשנה מוסיפים מוצרי חלב כמו יוגורט, לבן, גבינות. ומגיל שנה ניתן לתת גם חלב פרה.
    לגבי שאלה על הכנת דייסה ביתית. אני ממליצה להתחיל מדייסת קינואה, היא מאוד קלה לעיכול ועשירה ברכיבים תזונתיים. תוכלי לבשל אותה על בסיס מים, לטחון ולמהול עם חלב אם או תמ"ל. עדיף להאכיל ישר מכפית ולא מבקבוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו