בת שנה ו - 5 חודשים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה ו - 5 חודשים.
    אור*
    20/09/2010

ערב טוב,

בתי ילדה מקסימה, פעילה, חייכנית, ומאוד מאוד חכמה לגילה.

היא כבר הולכת לגן מספטמבר. והיא מסתגלת די יפה.

הבעייה העיקרית שלה, היא מאכלים שמכילים בשר ו/או עוף.

היא באופן קבוע מוציאה מהפה מה שקשור לבשר/עוף.

(בגן האוכל הוא לא בשרי... היא נמצאת במעון של נעמ"ת).

מה עושים? אני פוחדת שהיא לא מקבלת את הברזל והווטימנים שנמצאים בבשר.

היא מעדיפה אוכל יבש , לדוגמא : אורז לבן בלי כלום, איטריות בלי כלום... אם אני מוסיפה משהו בשרי ליד היא מייד מוציאה מהפה, מתעצבנת ואז כבר לא רוצה לאכול.

היא מאוד אוהבת תירס, לחם, קוטג', גבינה מידי פעם, מלפפון ירוק (אני מכינה לה מידי פעם גם חביתה והיא לא תמיד אוכלת).

איזה מאכלים מומלץ לתת לה כתחליף לבשר/עוף וכמובן שאני ממשיכה להציע לה ולא מפסיקה והיא עדיין לא רוצה.

אציין כאשר היתה קטנה אז היתה אוכלת מרק ירקות ועוף טחון והיתה מסיימת את הכל ולא היתה שום בעייה. אני לא רוצה לחזור לאוכל טחון מכיוון שהיא אוכלת אוכל רגיל.

לסיום אציין שהיא אוהבת כמובן חטיפים מתוקים ואני נמנעת מאוד לתת לה אותם. אני נותנת לה לפעמים מילקי...

לפעמים היא אוכלת כמה מקלות ביגלה מחיטה מלאה/ לחמית/פרכיות/בייבי ביס וכדומה.

היא שוקלת כיום 9 וחצי ק"ג לערך אולי פחות, והיא באחוזון 25.

אודה לתשובתכם ולעצתכם., אני מאוד דואגת וטרודה מזה.

לילה טוב
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ו - 5 חודשים.

הוספת תגובה

• בשר

מרינה קוזמנקו
    21/09/2010

שלום אור!
    את לא ציינת האם בתך אוכלת פירות וירקות, מקווה שכן!
    את יכולה להציע לה בשר בצורה של רצועות מבושלות או שוק מבושל (על העצם). אולי ככה היא תסכים לאכול. ומה אם קציצות בשר, ניסית? תוכלי גם להכין מרק ירקות עם כדורי בשר ולטחון אותו אבל לא עד הסוף, וכל פעם לעשות אותו קצת פחות מרוסק וכך תוכלי להרגיל אותה למרקם חדש.
    לגבי תחליפי בשר – תכניסי קטניות לתפריט. תוכלי לשלב קטניות (שעועית, עדשים, גרגרי חומוס) עם דגנים (קינואה, גריסי פנינה, בורגול, קוסקוס, כוסמת, שיבולת שועל). תכניסי אבוקדו, שקדייה, טחינה גולמית משומשום מלא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו