מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות אכילה אצל בנות שנהאלמה23/09/2010
שלום,
תאומות בנות שנה שאוכלות מוצקים גרוע מאוד.
ארוחה לדוגמא:
2 כפיות קוטג', 2 ביסים ממלפפון.
כשמושיבים אותן ליד שכיסא הן מוכנות לטעום, ואח"כ - זריקת הכלים, יציאה מהרתמות ומביעות רצון חד משמעי לרדת מהכיסא.
מקריאה קצת בנט על הפרעות אכילה אצל תינוקות, אין לי שום ספק שזה המצב כאן, בעלי לחוץ מאוד וסובר שאם הוא יפחיד אותן והם יבלעו כמה כפיות זה שווה,
אני מאידך מתייאשת מאוד בקלות ואחרי כמה נסיונות מורידה אותן מהכיסאות ומתחילה לדאוג מהארוחה הבאה.
אחת מהתאומות, לפי הרופאה, היא על גבול תת תזונה - שוקלת 7.5 ק"ג, באחוזון 1.5, מאגרי ברזל על הגבול והתחלנו לתת פוליקוז.....מה הצעדים שעלי לעשות כדי לשקם את הפרעות האכילה האלו?
אין לי שום תמיכה מבעלי ומהסביבה, שרק מלחיצים ומדאיגים אותי יותר, גם עם ילדינו הגדולים המוצקים לא היו ענין קל, אבל הם תמיד עלו במשקל ולא היתה בעיה עם הברזל. כרגע אני כל היום סביב האוכל שלהן וכמה הן אכלו ומה נעשה.
הן מתפתחות פיזית כראוי, מאוד פעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציינתי שאין לי תמיכה
אלמה23/09/2010ולכן אני זקוקה למידע לאן עלי לפנות,
כיוון שלפי הרופאה עלי להכריח אותן לאכול ולחזור לאוכל טחון,
לפי טיפת החלב - לתת להן אוכל ושיקחו כמה שהן רוצות,
בעלי וחמותי - להאכיל אותן בכוח....וכמובן שהכל אני עושה בעצמי כך שבאמצע היום אני גם מותשת וגם מבולבלת משלל העצות הנחרצות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלמה
שרית עטיה-שמואלי23/09/2010הי אלמה
זה אכן מצב מאוד מתסכל ומדאיג ואני מאוד מסכימה לכך שצריך תמיכה מקצועית.
לא ציינת היכן אתם גרים אבל יש היום כמעט בכל המרכזים הרפואיים ובבתי החולים מרפאה להפרעות אכילה עד גיל חמש.
יש בשניידר , באיכילוב, בוולספסון בירושלים ועוד...
יש צוות שכולל רופא , אחות ,דיאטנית , מרפאה בעיסוק ופסיכולוג כולם ביחד תומכים בהורים תוך כדי מעקב על הילד והנחיות
ממליצה לך לפנות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שרית,
אלמה23/09/2010בנתיים גיליתי מראפה כזו בבי"ח הקרוב אלינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)