מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בן שנה ושמונהkoko26/09/2010
שלום ותודה על ה פורום הנהדר!
בן שלי בן שנה ושמונה חודשים, אף פעם לא היה אכלן גדול אבל לאחרונה זה החמיר. אני יודעת שבגיל זה הוא כבר אמור לאכול הכול, אבל הוא לא מוכן לאכול כמעט כלום חוץ מהבקבוק. כלומר הוא תואם כל מיני דברים אבל לא מוכן לאכול יותר מ2 -3 ביסים וגם אז מחזיק בפה ואז יורק.
הוא כן יכול לאכול 3/4 תפוח או מלפפון, קצת קורנפלקס או אורז. לא סובל לחם.
כשמנסים להאכיל אותו עם אוכל טחון הוא בקושי פותח פה, דוחף עם הלשון החוצה ולוקח לורח שעה לתת לו מנה של 100 מ"ל, ואז נמאס לו והוא דורש בקבוק.
אני מיואשת לגמרי ואשמח לעצה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בן שנה ושמונה
נעמי ברזילי-תאני26/09/2010לא ציינת האם בנך נמצא במסגרת גן ואיך הוא נוהג לאכול שם ...
במידה ואינו בגן ראשית אני מציעה לך לא להפעיל עליו לחץ בכל הקשור לאכילה ולא לעשות מזה עניין הוא קולט שאת מודאגת ולחוצה וזה רק יכול להחמיר את העניין. מה שאת יכולה לעשות הוא להרבות בארוחות משפחתיות בו אתם תשמשו לו דוגמא . פשוט תשימי לו בצלחת מה שאתם אוכלים, תציעי לו לטעום אך אל תפעילי עליו לחץ . תנסי לגוון לו את סוגי המזון והגיש לו את אותו מזון בצורה שונה ובמרקם שונה. לילדים יש העדפות מזון שונות מה שחשוב הוא שלא תתיאשי ותמשיכי לנסות . דרושות מספר החשפויות לסוג מזון מסויים עד שילד נאות ואוכל אותו. אין טעם בגיל כזה לתת לו מזון טחון בשלב זה הוא כבר צריך להתרגל לאכילת מזון מוצק.
את יכולה להסמיך את המזון שבבקבוק במעט דייסה ולהגיש לו אותו בקערית ולהציע לו לאכול אותו באופן עצמאי באמצעות כפית כך הוא יתרגל לאכול את המזון במקום לשתות אותו מבקבוק וכך בהדרגה תוכלי לגמול אותו מבקבוקים.
מקווה מאוד שזה יעזור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא עם אותה הבעיה
סיון30/09/2010יש לי ילד בן שנה ו9 שהוא גם לא אכלן ( אנחנו במשפחה גם לא אכלים ורזים ) הוא שוקל בסביבות 10.5 ונמצא בגן בכיתה נפרדת ממני (אני עובדת בגן) ככה שאני יודעת פחות או יותר מה הוא אוכל.
כשהוא מתעורר 180 מטרנה
בוקר בגן חצי פרוסת לחם
צהרים כמה ביסים מפתיתים / אורז / פסטה. בבשר הוא בקושי נוגע.
אח"כ מעדן או כלום
בגינה לפעמים חטיף
ערב אני משתדלת ארוחה חמה או ביצה וירקות למרות שהרבה פעמים הוא לא רוצה שום דבר.
וכמובן לפני שינה בקבוק 180 ולפעמים אחרי חצי שעה הוא רוצה עוד חצי בקבוק הערך.
הוא יכול לבקש עוד בקבוק האמצע היום לדוגמא לפני שהוא הולך לישון צהרים או אחרי שהוא מתעורר בצהרים.
זה בסדר ? הוא אוכל נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תגובה?!
סיון01/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ותשע
סיון05/10/2010לא קיבלתי תשובה
השאלה למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא עם אותה הבעיה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני07/10/2010מה שחשוב הוא שתגווני ותחשפי אותו למזונות ולמאכלים שונים. תשלבי לו בתפריט קיטניות, פירות מסוגים שונים, יוגורט , לחם + ממרח שקדים/ אבוקדו / טחינה וכיוצ"ב אלו יכולים להחליף את הבקבוק או את החטיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)