ילד בן שנה ו-10 אוהב לאכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנה ו-10 אוהב לאכול
    אמא
    27/09/2010

בני בן שנה ו-10 חודשים, מאז שנולד היה מעל לממוצע (נולד במשקל 4 ק"ג), לא ינק, אלא אכל אופטימיל. כיום, אוהב לאכול הכול (בגיל שנה וחצי שקל 12.5 ק"ג), נמצא במסגרת של גן, שם אוכל מסודר, אך הבעיה היא בשעות אחר הצהריים שבהן הוא מתחיל לבקש לאכול ולפעמים אני לא יודעת מה לתת וחוטאת מידי פעם עם שוקולד או חטיף, וגם אם אני נותנת לו משהו בריא כמו פרי אז הוא מבקש עוד אחד. האם צריך להגביל בגיל זה? שכן אני חוששת לעתיד.(יש לציין שבערב אוכל מסודר ומזין- ירקות,גבינות,ביצה,אפילו פתית הוא אוהב!)
    אשמח לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה ו-10 אוהב לאכול

הוספת תגובה

• אמא דואגת

מרינה קוזמנקו
    27/09/2010

בנך נמצא באחוזון 80 בערך - אין לך מה להילחץ ולחשוש לעתיד! אין להגביל אותו בכמות האוכל אלא באיכותו! רק דברים בריאים ומשביעיים (לא שוקולדים, מעדינים, חטיפים וכו'). לפי מה שאת מתארת הוא פשוט רעב אחרי הגן. תעשי לו ארוחת ביניים כאשר הוא חוזר מהגן, אבל לא רק פרי אחד. אופציות אפשריות - פרוסת לחם עם אבוקדו/טחינה/חומוס בייתי וירק (מלפפון, עגבנייה, מה שהוא אוהב) או יוגורט עם פרי חתוך בפנים, או מרק ירקות (צלוחית לא גדולה). וגם שלא יוכל את זה "על הדרך", שיבין שזו ארוחה לכל דבר - שישב מול השולחן בבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו