מעבר למזון פחות מרוסק...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר למזון פחות מרוסק...
    דנה
    13/10/2010

היי,

נעזרתי בעבר בפורום ועזרתן לי מאוד... עכשיו אני כאן עם כמה שאלות חדשות :)
    התינוקות שלי תהיה עוד כמה בת 8 חודשים. בשקילה בטיפת חלב בגיל 7.5 חודשים שקלה 6.800. הגובה 69 ס"מ. נאמר לי שירדה מאחוזון 9 לאחוזון 6. האחות אמרה שאין טעם להילחץ כי הילדה כבר זוחלת, חיונית, שמחה ובגדול אוכלת כמויות לא רעות.
    היא אוכלת 4 בקבוקים ב - 24 שעות. הבקבוק של הבוקר (07:00) והבקבוק של הערב (19:00/19:30) - כל אחד 210 מ"ל. שני הבקבוקים הנותרים במהלך היום מהווים השלמה ל - 2 ארוחות מוצקות ומסתכמים שניהם בכ - 200 מ"ל. ב - 11:00 אוכלת ארוחת פירות. לרוב קצת יותר מחצי צנצנת שתכולתה 130 מ"ל. אוכלת יפה ועם רצון עד שברגע מסויים פשוט לא רוצה יותר. אני לא משכנעת, לא דוחפת ולא מנסה בכל דרך אפשרית לגרום לה לפתוח את הפה. מבחינתי כשהיא לא רוצה, היא לא רוצה. לאחר מכן היא משלימה עם סימיליאק. ב - 15:00 היא אוכלת לרוב צנצנת כמעט מלאה של מרק טחון (עוף עם 2/3 ירקות) ומשלימה לאחר מכן סימילאק. העניין הוא שאני מרסקת הכל למחית אחידה לחלוטין בבלנדר. כשאני נותנת לה מרקם גס יותר היא ממש עושה הבעות של הקאה ואחרי 2 כפיות בוכה ולא מוכנה לפתוח יותר את הפה... יש המון לחץ מבחוץ: "תנסי לתת לה חתיכות של תפוח", "יש מחלה כזו של לאכול רק מחיות...". ברור שאני יכולה להתעקש ולהציע כל יום ב - 15:00 רק מרקם גס, אבל היא שוב תקטין את הכמויות ותחזור לבקבוק סימילאק כמעט מלא. לא עדיף שהיא תאכל צנצנת שלמה של 180 מ"ל של מרק במקמום? זה כאילו שעשיתי צעד קדימה ועכשיו אני צריכה לחזור 10 צעדים אחורה. מה עושים במקרה כזה? אני מרגישה שאני צריכה לזרום איתה ולהמשיך לתת מחיות עד שהיא תהיה מוכנה...
    מה דעתכן?
    אשמח לשמוע גם מאמהות שנתקלו בתופעה דומה.. :)))

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למזון פחות מרוסק...

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תגובה בבקשה?

דנה
    13/10/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למזון פחות מרוסק... - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    15/10/2010

כמובן שלא ניתן להכריח אותה לאכול ועדיף ללכת בקצב שלה. היא כנראה עדיין אינה בשלה לאכילת מרקם גס יותר. תמשיכי לתת לה מחיות ותנסי בעוד מס' שבועות שוב לתת לה מזון מוצק במרקם גס יותר ותראי מה תהיה התגובה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון המון תודה ...

דנה
    15/10/2010

הרגעת אותי מאוד!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו