מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר למזון פחות מרוסק...דנה13/10/2010
היי,
נעזרתי בעבר בפורום ועזרתן לי מאוד... עכשיו אני כאן עם כמה שאלות חדשות :)
התינוקות שלי תהיה עוד כמה בת 8 חודשים. בשקילה בטיפת חלב בגיל 7.5 חודשים שקלה 6.800. הגובה 69 ס"מ. נאמר לי שירדה מאחוזון 9 לאחוזון 6. האחות אמרה שאין טעם להילחץ כי הילדה כבר זוחלת, חיונית, שמחה ובגדול אוכלת כמויות לא רעות.
היא אוכלת 4 בקבוקים ב - 24 שעות. הבקבוק של הבוקר (07:00) והבקבוק של הערב (19:00/19:30) - כל אחד 210 מ"ל. שני הבקבוקים הנותרים במהלך היום מהווים השלמה ל - 2 ארוחות מוצקות ומסתכמים שניהם בכ - 200 מ"ל. ב - 11:00 אוכלת ארוחת פירות. לרוב קצת יותר מחצי צנצנת שתכולתה 130 מ"ל. אוכלת יפה ועם רצון עד שברגע מסויים פשוט לא רוצה יותר. אני לא משכנעת, לא דוחפת ולא מנסה בכל דרך אפשרית לגרום לה לפתוח את הפה. מבחינתי כשהיא לא רוצה, היא לא רוצה. לאחר מכן היא משלימה עם סימיליאק. ב - 15:00 היא אוכלת לרוב צנצנת כמעט מלאה של מרק טחון (עוף עם 2/3 ירקות) ומשלימה לאחר מכן סימילאק. העניין הוא שאני מרסקת הכל למחית אחידה לחלוטין בבלנדר. כשאני נותנת לה מרקם גס יותר היא ממש עושה הבעות של הקאה ואחרי 2 כפיות בוכה ולא מוכנה לפתוח יותר את הפה... יש המון לחץ מבחוץ: "תנסי לתת לה חתיכות של תפוח", "יש מחלה כזו של לאכול רק מחיות...". ברור שאני יכולה להתעקש ולהציע כל יום ב - 15:00 רק מרקם גס, אבל היא שוב תקטין את הכמויות ותחזור לבקבוק סימילאק כמעט מלא. לא עדיף שהיא תאכל צנצנת שלמה של 180 מ"ל של מרק במקמום? זה כאילו שעשיתי צעד קדימה ועכשיו אני צריכה לחזור 10 צעדים אחורה. מה עושים במקרה כזה? אני מרגישה שאני צריכה לזרום איתה ולהמשיך לתת מחיות עד שהיא תהיה מוכנה...
מה דעתכן?
אשמח לשמוע גם מאמהות שנתקלו בתופעה דומה.. :)))
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תגובה בבקשה?
דנה13/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר למזון פחות מרוסק... - תגובה
נעמי ברזילי-תאני15/10/2010כמובן שלא ניתן להכריח אותה לאכול ועדיף ללכת בקצב שלה. היא כנראה עדיין אינה בשלה לאכילת מרקם גס יותר. תמשיכי לתת לה מחיות ותנסי בעוד מס' שבועות שוב לתת לה מזון מוצק במרקם גס יותר ותראי מה תהיה התגובה שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון המון תודה ...
דנה15/10/2010הרגעת אותי מאוד!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)