מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת אוכל ותזונת תינוק בן חצי שנהמאי15/10/2010
שלום בני בן 5 וחצי חודשים והאמת בנתיים נתתי לו רק איזה 3 פעמיים כמה טעימות של גזר ודלעת- התלהב ואהב- השבוע אני רוצה להתחיל איזה כמה ימים בטעימות ואז ממש באוכל. יש לי כמה שאלות:
1- אני רוצה לאדות את הירק/פרי ואז לרסק לו במזלג השאלה שלי היא אם אני מאדה - מרסקת- ואז מקפיאה עם הירק שומר על הויטמינים שלו?
2- איזו כמות מומלץ לתת? או שפשוט לתת עד שנהוא מראה לבד שהוא שבע?
3- אחרי איזה תקופה של רק ירקות ופירות מומלץ להכניס מוצרים נוספים ובאיזה דרך?
4- יש איזה ספר או מאמרים שאפשר להמליץ לי על תזונה בריאה לתינוקות? היה לי את הספר טעמים ראשונים ולא כל כך התלהבתי יש משהו אחר מומלץ?-
תודה ושבת שלום....
אה ושאלה נוספת:
5- הוא כרגע רק יונק יש צורך להוסיף מים? להרתיח מינרלים או שאין צורך? או מים רתוחים מהברז- מה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת אוכל ותזונת תינוק בן חצי שנה - תגובה
מרינה קוזמנקו15/10/20101. הירק שומר על חלק מהויטמינים שהיו לו
2. מגיל חצי שנה תוכלי לתת לו (מעבר ל- 4 ארוחות של תמ"ל) 2-4 כפות ירקות, 3-4 כפות פירות, לא יותר מ 1/4 כוס מיץ סחוט טרי, 2-3 כפות דייסת דגנים (עם 1/2 כוס תמ"ל), 1/2 פרוסת לחם, 2 כפות בשר. זה כמויות ליום. תוכלי לחלק את זה ל 2-3 ארוחות. לנסי קודם ותראי מה הכמות שהוא מוכן לאכול בארוחה אחת ואז תחליטי. אבל כעיקרון ילד אמור להיות שבע לאחר הארוחה.
3. כל מזון חדש נותנים במשך יומיים לצורך מעקב לאחר תגובה אלרגית אפשרית. כל פעם - רק מזון חדש אחד. תוכלי לאדות ולטחון. מומלץ בהתחלה לא לערבב מספר מזונות כדי שהילד יכיר טעם של כל מזונות בנפרד. בעתיד זה אמור לסייע בגיוון תפריט ללא בעיות וללא סירובים מצד הילד.
4. יכולה להמליץ לך על ספר "לאכול נכון מהרגע הראשון" (הילה נוה, יפה פרנקל). הספר מלא במתכונים ורעיונות
5. בהנקה מלאה אין צורך בהוספת מים. ברגע שהוא מתחיל לאכול מוצקים - כן לתת מים. פשוט להציע לו מים בבקבוק/כוס ושהוא יחליט על הכמות. אני מעדיפה לתת מים מינרלים מורתחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה קטנה
מאי16/10/2010יש עדיפות לאיך נותנים מים- בבקבוק או בכוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה קטנה - תגובה
מרינה קוזמנקו16/10/2010עדיף מכוס, אבל אם ילד עוד לא מוכן או מסרב - בבקבוק. ובכל זאת ללמד לשתות מכוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
מאי22/10/2010למה בעצם עדיף מים בכוס?
מהבקבוק לא ישתה כמות יותר גדולה? ואז כשיהי יותר גדול יעבור לכוס?
בנתיים הוא יונק ולפעמיים שותה חלב שאוב בבקבוק- אפשר לתת לו מים באותו סוג בקבוק או עדיף אחר או באמת לתת לו בכוס?[
ושאלה לא קשורה: כשאת ממליצה על דגנים לגילאים האלה על איזה את ממליצה? ואיך לתת אותם? הבנתי שיש תערובות מוכנות לתינוקות אם אני רוצה להכין לבד בבית מה צריך לעשות?
וראיתי שכתבת לתת או בשר או קטניות? קטניות מחליפות בשר? איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
מרינה קוזמנקו23/10/2010שתייה מכוס היא בעצם עוד שלב בהתפתחות התינוק, כמו מעבר לכפית ולמזלג בעתיד. תינוק צריך ללמוד להתמודד עם זרם חזק יותר של שתייה, ורק שתייה מכוס מאפשרת זאת. את לא חייבת מייד לעבור לכוס, אבל צריכים לזכור חשיבות למידת שתייה מכוס.
ועכשיו לשאלות שלך.
1. תוכלי לתת חלב שאוב בבקבוק רגיל (אם הוא כבר התרגל ככה) ומים תתני בבקבוק עם פיה וידיות כדי ללמד אותו לזרם חזק יותר (בקבוקים עם פיה מיועדים לגיל 6 חודשים ומעלה). ובעתיד תעברי לכוס רגילה
2. דגנים שמתאימים לגיל חצי שנה - מתחילים עם אורז, קינואה, שיבולת שועל, כוסמת וממשיכים עם גריסי פנינה, בורגול, קוסקוס. בהחלט ניתן להכין בבית. משבלים אותם על בסיס מים (לפי מה שכתוב על האריזה), אחר כך טוחנים ומדללים עם חלב שאוב (עדיף) או תמ"ל. חלב אם או תמ"ל יש להוסיף רק כאשר הדייסה כבר טחונה ואין לבשל איתם. ניתן גם להוסיף דגנים מבושלים לתוך המרק או מראש לבשל מרק יחד עם הדגנים, ניתן גם לשלב אותם עם ירקות וקטניות.
3. קטניות עשירות במינרלים, ויטמינים ומהוות מקור לחלבון צמחי (לא חלבון מלא). והבשר מהווה מקור לחלבון מין החי (חלבון מלא). כדי שחלבון מין הצומח יהיה מלא צריכים לשלב קטניוות עם הדגנים באותו תבשיל. אני לא ממליצה להחליף לתינוק מנה בשרים במנת קטניות (או קטניות עם דגנים). מה שכן - לשלב קטניות בתפריט בלי קשר לבשר. רק עדיף לא לתת באותה ארוחה גם בשר וגם קטניות - זה מקשה על העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מאי23/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה ששאלה אחרונה
מאי23/10/2010קודם כל תודה רבה על היחס והתגובות המנומקות- ממש עוזר.
שתי שאלות אחרונות ונראה לי שזהו.....
1.אם בסוף הבישול אני מוסיפה חלב שאוב אני חייבת לתת לו הכל באותו רגע או שאפשר לשמור במקרר ולחמם? כמה חלב צריך לשים- אפשר להשתמש בחלב שהוקפא?
2. אשמח אם תרשמי לי כמה דוגמאות לקטניות מומלצות- ואולי על איזה שילובים מוצלחים עם הדגנים ליצירת חלבון מלא?
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה ששאלה אחרונה - תגובה
מרינה קוזמנקו23/10/20101. לא מומלץ לחמם חלב אם יותר מפעם אחד. לכן מוסיפים חלב לתוך הדגנים המבושלים (אותם ניתן לשמור במקרר תוך 1-2 ימים, כאשר דגנים מבושלים על בסיס מים בלבד). עדיף לא להערבב דגנים וחלב כאשר הם בטמפרטורות שונות. וכן ניתן להשתמש לחלב קפוא - קודם מחכים עד שמפשיר ורק אחר כך מחממים ומוסיפים לדגנים. כמות החלב - לפי מרקם שרוצים - מדולל יותר או סמיך יותר.
2. קטניות - עדשים מכל הסוגים, שעועית לבנה/אדומה/מנונמרת/מאש, גרגירי חומוס.
3. כל השילובים הם טובים, רק עיניין של טעם.
רק הערה אחת - לא לשכוח את הבשר גם להכניס לתפריט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)